Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Subota 06.09.2014.
17:34 >> 22:46h
Vestionline A

US open: Pasivni Đoković omogućio senzaciju - Nišikori u finalu!

Novak Đoković neće biti u prilici da se bori u petom finalu na US openu, pošto je u polufinalu poražen od Japanca Keija Nišikorija sa 3:1 (4:6, 6:1, 6:7, 3:6). Rival u borbi za troej biće mu pobednik meča Rodžer Federer - Marin Čilić.

Tempirao formu: Novak Đoković
 

Japanski teniser ušao je u istoriju kao prvi teniser iz "zemlje izlazećeg sunca" koji će igrati u finalu Grend slem turnira. Najbolji srpski teniser Novak Đoković igrao je za peto uzastopno finale na US openu, ali do njega nije došao, pre svega, zbog pasivnog i bledog pristupa u odsudnim momentima meča.

Đoković je na putu ka osmom uzastopnom polufinalu imao samo jedan težak meč i izgubljen set, u četvrtfinalu, protiv Endija Mareja. Na terenu je do sada proveo deset sati i pet minuta, dok je njegov rival udarao loptice 14 sati i 24 minuta, međutim, Nole nije uspeo da iskoristi umor rivala.

Đoković razočaran: Ovakvi mečevi se ne gube

Omaleni i brzi Japanac krenuo je silovito i neustrašivo od starta i koristio neagresivnost prvog reketa sveta. Đoković se probudio posle prvog seta, delovao sa puno samopouzdanja, činilo se da preuzima inicijativu, međutim, uporni Nišikori nije posustajao. Kao da mu skalpovi nad Stanislasom Vavrinkom i Milošem Raonićem nisu bili dovoljni.

Kei je našao način da prebrodi krizu i u trećem setu izvuče taj brejk, gde je iskoristio poklone Srbina. Četvrti set počeo je brejkom Japanca, a tako se i završio. Novak je pokušao da se vrati u meč, svesno je rizikovao, ali mu to nije donelo rezultat. Nišikori će se tako boriti za debitantski Grend slem trofej na mestu gde je Đoković igrao svoje prvo veliko finale.

TOK UTAKMICE PROČITAJTE OVDE:

Deveti gem: Đoković sada demontrira odličan servis, ali ubzto pravi iznuđenu grešku. Zatajio je sada Novak i omogućio Nišikoriju sve set lopte. Spasio je prvu Novak, ali drugu posle duge razmene udaraca nije uspeo. Nišikori je u finalu.
Osmi gem: Odmah as za Nišikorija, a zatim Novak pravi neiznuđenu grešku. Sa dva uzastopna asa Japanac dolazi do 5:3. Samo gem je daleko od finala.
Sedmi gem: Novak započinje sa dva asa i dobrim servis gemom smanjuje rezultat.
Šesti gem: Izvršio je Đoković pristisak na rivala, Nišikori je ponovio dvostruku servis grešku, ali se potom ispravio asom i došao do 4:2.
Peti gem: Sa nulom se vraća Novak. Počistio je Japanca u ovom gemu i počeo da bodri samog sebe.
Četvrti gem: Nišikori je potvrdio prednost brejka. Novak je bio za petama, ali nije imao snage da oduzme servis.
Treći gem: Đoković ostaje u meču. Dobio je gem na svoj servis, iako je Nišikori pretio.
Drugi gem: Trgao se Novak na servis Japanca i dijagonalom obezbedio tri brejk lopte, međutim, rival ne posustaje. Osvojio je pet uzastopnih poena, spasao se i došao do 2:0.
Prvi gem: Đoković je u nokdaunu. Japanac samo vraća udarce i tera Novaka da srlja. Na startu četvrtog seta brejk.
ČETVRTI SET
Taj brejk: Nišikori koristi servis, a odmah rešava indisponiranost Đokovića u svoju korist. 3:0 za Japanca. Neuspeli pokušaj drop šota Novaka i Nišikori povećava vođstvo. Đoković uzvraća jednim oduzimanjem servisa i pokušava (ne)moguće 2:4. Promena strana nije prijala Novaku. Srbin je napravio drugu servis grešku, a potom napravio mini brejk 3:5. Uzvratio je japanski teniser greškom, međutim Nole mu omogućava set loptu, koju Nišikori odmah koristi (7:4).
Dvanaesti gem:  Najvažniji gem u trećem setu je pripao našem teniseru sa nulom. Gledaćemo taj brejk.
Jedanaesti gem: Dve duboke dijagonale Keija Đoković nije uspeo da "primiri", pa je Nišikori gem dobio sa nulom. Novak servira za ostanak u setu.
Deseti gem: Svedoci smo drame u završnici trećeg seta. Raste broj neiznuđenih grešaka Japanca i broj asova našeg tenisera. Osmim asom Novak je obezbedio 30:0, a onda stao. Nišikori je izjednačio na 40:40, međutim, izvukao se forhend paralelom.
Deveti gem: Uzvratio je Novak, krenuo dobro na servis Japanca i dobio poklon poen. Nišikori je dvostrukom servis greškom pomogao Novaku da dođe do ribrejka.
Osmi gem: Odlično se kretao Japanac, demonstrirao dobru anticipaciju i iskoristio brejk šansu. Prvi oduzet servis u trećem setu.
Sedmi gem: Superiorno i sa nulom odgovara Nišikori. Novak servira za izjednačenje.
Šesti gem: Brzo i lako Nole vraća rezultat u egal, sa jednim izgubljenim poenom.
Peti gem: Uprkos tome, Nišikori zadržava prednost u trećem setu. Još nema brejka.
Četvrti gem: Đoković deluje veoma svežije od rivala i čini se da koristi sve teže disanje Japanca - 2:2.
Treći gem: Najduži gem u dosadašnjem toku duela. Imao je Srbin dve brejk lopte, ali je meč otišao u djus. Japanac se spasio bekhend vinerom. Posle osam izjednačenja, Nišikori je osvojio gem.
Drugi gem: Novak je valorizovao ubojit servis i osvojio gem sa jednim izgubljenim poenom.
Prvi gem: Iskoristio je Nišikori greške Novaka na startu trećeg seta i poveo 1:0.
TREĆI SET
Sedmi gem: Tri vezana laka poena Đokovića i Srbin koristi prvu set loptu odličnim asom. 1:1 u setovima.
Šesti gem: Sada sve funkcioniše u igri Đokovića. Ritern je poslužio za podizanje samopouzdanja, a forhend viner foveo do dve brejk lopte. Spasio ih je Nišikori, ali mu u djusu nije bilo spasa od bekhenda rastrčanog Novaka.
Peti gem: Posle 15:30, Novak je podigao nivo igre, vezao dva vinera i iskoristio prvu gem loptu.
Četvrti gem: Nastavio je Nole u istom ritmu. Ekspresno je stigao do dve brejk lopte i odmah iznudio grešku Japanca. Brejk za Šokovića.
Treći gem: Obojica tenisera čuvaju servis. Đoković je siguran, pošto je bekhend najzad proradio.
Drugi gem: Novak je sve vreme disao za vratom Japancu, ali se rival izmigoljio i poravnao na 1:1 u gemovima.
Prvi gem: Dobar početak za Novaka. Psihološki veoma važan poen.
DRUGI SET
Deseti gem: Đokoviću fale bekhend vineri, jer ga taj segment trenutno uopšte ne služi. Nišikori je izvojevao set loptu pri rezultatu 40:15 i odmah koristi prvu. 1:0 za Japanca posle 39. minuta.
Deveti gem: Japanac stiže sve udarce i pod čudnim uglovima gađa loptice, koje po pravilu pogađaju liniju. Riskantna igra mu se isplaćuje za sada. Novak je poboljšao servis i osvojio gem. Nišikori servira za prvi set.
Osmi gem: Nišikori je preuzeo inicijativu i vezao dva gema u svoju korist. Novak će da servira za ostanak u prvom setu.
Sedmi gem: Izvanredan ritern Japanca i forhend viner omogućili su omalenom Keiju tri brejk lopte. Novak je izašao na mrežu, spasao prvu, ali protiv riterna na samu liniju nije mogao.
Šesti gem: Prelep poen osvaja Novak. U milimetar je pogodio liniju prilikom drop šota, izvukao rivala na mrežu i poentirao. Usledio je pad koncentracije našeg asa zbog komentara iz publike i Nišikori osvaja gem.
Peti gem: Nastavio je Novak da pogađa kao tajfun. Ubitačan servis ga je poslužio, pa je Nišikori osvojio tek jedan poen u minulom gemu.
Četvrti gem: Okuraženi Japanac pokušavao je da gađa lopticu do osnovne linije i omogućio Novaku tri brejk lopte. Srbin koristi prvu i odmah je uzvratio rivalu istom merom. Ponovo je set dobio sa nulom.
Treći gem: Neiznuđene greške pravile su Novaku velike probleme. Omogućio je rivalu 15:30, a zatim i brejk šansu 30:40, koju je Nišikori odmah iskoristio.
Drugi gem: Dobar servis Nišikorija omogućio mu je priliku da diktira tempo, ali je Đoković izborio djus. Ipak, Japanac je izborio izjednačenje posle šest minuta.
Prvi gem: Novak Đoković je prvi na servisu. Odličan početak našeg tenisera, bez izgubljenog poena je osvojio prvi gem.

POVEZANE VESTI

Subota 06.09.2014. 21:09
Pa dobro, ne moze Nole uvek da pobedjuje.osvojio je Vimbldon, to je najveci turnir na svetu.nek je on nama ziv i zdrav i mi s njim.
Subota 06.09.2014. 21:37
Niko ne kaze da mora uvek da pobedi, ali sam je danima izjavlljivao kako puca od snage, kako se vratio u formu, kako je zeljan igre i pobede i naravno trijumfa. Tako nas sve 'napali' da smo ubedjeni da ce osvojiti trofej, a u stvari nije tako. Novak nije vise onaj Novak iz 2011 kada je od pocetka do kraja meca mleo protivnike. Zanimljiva je konstatacija Agasija koji za Novaka kaze ja jedan od retkih igraca iz top pet koji ima takve oscilacije u igri. I u pravu je...veceras pri rezultatu u drugom setu 6:1 imao je takvu psiholosku prednost da je morao da skoristi. Kad neko izgubi u setu pri takvom reultatu, treci set po pravilu ne moze da bude iznenadjenje osim ako dodje do neke povrede.
Subota 06.09.2014. 22:31
Nisikori je bio bolji u svkom pogledu i zasluzeno je pobedio. Cestitam ! Ali sam ja jako razocaran, kao strstveni navijac Noleta, prije svega nastupom od samog pocetka ( ja sam se odma kladio u klubu da ce izgubiti) neznam zasto ali je bio samo senka svoja, nije imao duzinu, bio je jako preplasen i pasivan (to me najvise nerviralo) ako gubi nek gubi ko muskarcina a ne ko .ickica, onda mi je sve jedno. A ona zuta svaburda samo sedi ko "mula" umesto da mu da savet da pridje na primer bar do linije (uvek je bio predaleko) i nije imao pravu duzinu koja ga je ukopala (a zuti cuti....) bio je totalno nesiguran a nije znao zasto. Distanca, agresivnija igra (koju je prepustio protivniku) a i serva.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online