Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Subota 15.11.2014.
14:29 >> 18:22h
Vestionline A

Švajcarcu, čuvaj se! Stiže Nole "ekspres"

Tenisom sa druge planete Novak Đoković je preslišao Keija Nišikorija 2:1 (6:1, 3:6, 6:0) i plasirao se u finale Završnog Masters turnira u Londonu. Japanac u prelomnim momentima meča nije mogao da pronađe rešenje za Srbina, pa je prvi igrač sveta došao u priliku da u nedelju brani trofej. Rival u finalu biće mu sigurno Švajcarac, jer drugi pšolufinalni par čine Rodžer Federer i Stanislas Vavrinka.

Igra "pakleni" tenis: Novak Đoković
 

Novak je u petak trijumfom nad Tomašom Berdihom obezbedio prvo mesto na ATP listi na kraju godine, a kao cilj je postavio odbranu titule u Londonu. Na tom putu "smetao" mu je Kei Nišikori, pa je morao da ga "odstrani" i pošalje na odmor. Nedelja je dan kada će Đoković juriti treću titulu u Londonu, pošto je prethodno nastavio seriju od 31. pobede u dvorani.

Posle briljantnog početnog seta, u kome je delovao kao vanzemaljac i od Keija Nišikorija "napravio" rekreativca, usledio je veliki pad Srbina. Publika je zdušno bodrila Japanca, očigledno željna da meč "odvede" u treći set, što se Novaku nije dopalo. Potpuno je ispao iz ritma i vratio Keija u život.

"Copy prvi, paste treći set". Tako bi u najkraćem mogao da se opiše presudni set, koji je bez ikakvih poteškoća i velikog otpora pripao prvom reketu sveta. Sve je Novaku polazilo za rukom, pa će u nedelju od 19.00 vojevati boj u finalu.

TOK MEČA PROČITAJTE OVDE:

6. gem - Spektakularni poen Novaka, forhend dijagonalom ua meč loptu. Meč je završemn duplom greškom.
5. gem - Novaku se "vratio" servis. Nišikori je u nokdaunu, gubi 5:0.
4. gem - Bekhend paralelom Novak je smanjio na 30:15 i "isprovocirao" duplu grešku rivala. Međutim, odmah Japanac servira as i zatim ponovo greši sa servisa. Đoković mirniji i ponovo uzima servis Nišikoriju, koji je bacio reket.
3. gem - Krenuo je prvi servis našeg tenisera, posle kojeg sa lakoćom rešava situacije. Ipak, jedan drop šot nije proša, jer Japanac je jedan od najbržih asova "belog sporta".
2. gem - Sada je Kei uleteo u seriju očajnih servisa, što je za posledicu imalo duplu grešku. Samopuzdanje mu je ozbiljno narušeno, što je Nole iskoristio i došao do brejka.
1. gem - Đoković je ispao iz ritma. Strpljivi Japanac mirno čeka greške rivala i dočekao je. Dve brejk lopte dobio je Nišikori posle paničnog izdanja našeg asa. Prvu je odbranio bekhendom, a drugi neiznuđenom greškom rivala. Servis sa dozom slajsa urodio je plodom i sprečio paljenje alarma.
TREĆI SET
9. gem - Dva asa za Keija i odličan forhend viner doveli su ga do set lopte, koju koristi Nišikori.
8. gem - Dupla greška Srbina. Kei je ravnopravan i pojačanim forhendom je došao do šanse za brejk. Japanac je osvojio jedan od najatraktivnijih poena na turniru, posle širokog asortimana udaraca, i sada ima šansu za izjednačenje u setovima.
7. gem - Nišikori deluje sigurno i neumoljivo u nameri da produži duel. Greške Novaka idu mu u prilog i Japanac ponovo da vodi, uprkos bolovima u zglobu desne ruke.
6. gem - Nišikori se naoštrio. Krenuo je žustro na servis Đokovića i riternom pogodio samu liniju. Ipak, Nole se vraća u igru zahvaljujući sreći, jer mu je lopta pomoću mreže omogućila poen.
5. gem - Fenomenalno se branio Kei, slao kvalitetne forhende i uhvatio ritam.
4. gem - Kao da je Novaka razbudila prednost Nišikorija, pa je ovaj gem rešio sa lakoćom, bez izgubljenog poena.
3. gem - Publika je burno pozdravila Nišikorija i pružila mu podršku posle osvojenog gema, što nije naišlo na odobravanje Đokovića. Japanac je iskoristio pad koncentracije našeg asa i sa jednim izgubljenim poenom je okončao ovaj gem.
2. gem - Malo opuštanje Đokovića. Revanširao se Japancu neiznuđenim greškama i omogućio mu prvu brejk loptu. Dupla greška Noleta i Kei se pomerio sa "mrtve" tačke.
1. gem - Nišikori počinje rizičnim servisima, ali pravi duplu grešku. Tek prvi poen Japanca iz drugog servisa, iz sedmog pokušaja. Aplauzi publike u Londonu. Nišikori je potom uleteo u seriju predvidivih udaraca i Novak je imao dve brejk lopte. Spasio je Kei prvu forhend vinerom, ali naredni udarac je bio bez kontrole i Novak je poveo.
DRUGI SET
7. gem - Đoković servira za set. Japanac na momente deluje kao rekreativac. Novak potpuno dominira. Srbin je poveo 1:0 za 23 minuta.
6. gem - Odličan asortiman udaraca Srbina. Japanac nema rešenja u odbrani. Ne predaje se Kei, uspeo je da nakratko preuzme inicijativu. To je bilo kratkog daha. Drugi brejk Noleta.
5. gem - Nišikori ima bolnu grimasu na licu posle upućenog jakog udarca. Očigledno ima problem sa desnom rukom. Novaku sve polazi za rukom.
4. gem - Drugi servis pravi ogroman problem Japancu. Dve brejk lopte imao je Đoković i uspeo je da ih valorizuje.
3. gem - Sa dva asa i dva vinera Novak je ekspresno vratio prednost.
2. gem - Mnogo dubokih udaraca viđeno je u ovom gemu. Japanac je pogađa prvi servis i poravnao rezultat.
1. gem - Na servisu je Đoković. Sigurno izdanje našeg tenisera na startu.

POVEZANE VESTI

Subota 15.11.2014. 18:36
Jedna stvar je da publika bodri tvog protivnika, a sasvim deseta da aplaudira tvojim greskama, sto je vrlo nekulturno, i sto Nole sigurno ne zasluzuje. I on sam kaze da ga je "dekoncentrisalo" kada je gledaliste pocetkom drugog seta burno aplaudiralo na njegovu dvostruku servis gresku, kojom je izgubio drugi gejm. Zato je izgubio drugi set. Londonska bagra, nisu zasluzili da im dodje da igra.
Subota 15.11.2014. 17:46
tako se igra za barve Srbije a ne ko ovi nasi fudbaleri ko babe... Svaka čast Novaku.
Subota 15.11.2014. 14:58
Sky Sports 3 live stream. /crickfree.tv/ (slobodno, odlicna slika).
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online