Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Nedelja 01.02.2015.
09:25 >> 15:19h
Vestionline A

Novak je teniski kralj! Srbin peti put "pokorio" Melburn

Svet se klanja Srbinu! Raduj se Srbijo, imaš velikog šampiona, genija, kralja... Najbolji teniser današnjice Novak Đoković osvojio je po peti put Australijan open. Naš as je u finalu pobedio Endija Mareja 3:1 (7:6, 6:7, 6:3, 6:0) i pokazao da mu trenutno nema premca u "belom sportu".

Beta/AP
Beta/AP

Veliki šampion: Novak Đoković razbio je Mareja u finalu Australijan opena

Još jednom je Nole zadivio planetu. Dva i po seta je Marej pružao žestok otpor, a onda je naš as počeo da "melje" frustriranog Škota, koji nije znalo šta ga je snašlo u četvrtom setu. Posle Vavrinke u polufinalu i Škot je završio meč sa nulom. Tako je Marej po četvrti put poražen u finalu Australijan opena, dok je Đoković pobedio i u petom finalu prvog Grend slema u sezoni.

Odlučujući trenutak meča dogodio se u osmom gemu trećeg seta, pri vođstvu Novaka 4:3. Marej je servirao, Nole je stigao do 15:40, a onda Škot pravi dvostruku servis grešku, lomi reket, gubi živce i priča je bila završena. U narednog gemu, Đoković osvaja set, a u četvrtom na terenu je postojao samo jedan teniser - svemogući NOVAK! Sjajnim vinerima dovodio je do ludila Mareja, koji se već sredinom tog perioda igre predao. 

Trijumfom na Australijan openu, naš as je postao bogatiji za oko 2.100.000 evra. Ovo je osma titula na Grend slem turnirima najboljeg srpskog sportiste svih vremena.

PROČITAJTE TOK MEČA:

6. gem - GOTOVO JE! NOVAK JE TENISKI KRALJ! PETA TITULA NAŠEG ASA NA AUSTRALIJAN OPENU!

5. gem - Novak ekspres "melje" Mareja - 5:0. Da li će i Škot da završi meč sa nulom kao i Vavrinka? Srbin servira u narednom gemu za titulu!
4. gem - Marej posustaje, Novak vodi 4:0 i na korak je do pete krune na Australijan openu.
3. gem - Novi brejk Novaka. Srbin na pragu nove titule u Melburnu. Vodi 3:0.
2. gem - Novak sjajan na startu četvrtog seta, vodi 2:0. 
1.gem - Brejk lopta za Đokovića. I da, osvaja poen i vodi 1:0. Novak u naletu.
ČETVRTI SET
9. gem - Dve set lopte za Novaka. Bravo Novače, dobija treći set 6:3.
8. gem - Novak ima tri brejk lopte. Marej je spasio prvu. Dvostruka servis greška Mareja. Lomi reket Škot.
7. gem - Nova brejk lopta Mareja. Uspeo je Novak volejom na mreži da izjednači. Dobija naš as i naredna dva poena i vodi 4:3 u trećem gemu.
6. gem - Marej dobija gem bez izgubljenog poena - 3:3.
5. gem - Novak prvi put vodi u trećem setu -3:2. Koliko je naš as psihički jak videlo se u vom setu. Marej je bolje krenuo, Novak je bio u kontra ritmu, ali je sada sve na strani našeg asa. Poput Feniksa, Đoković se vratio u meč.
4. gem - Dve brejk lopte za Novaka. Povratak Đokovića, vraća brejk - 2:2.
3. gem - Novak se vraća, dobija gem, ali Marej i dalje ima brejk prednosti.
2. gem - Evidentna kriza Novaka. Marej igra odlično i bez izgubljenog poena dobija drugi gem - 2:0.
1. gem - Problemi za Novaka već na startu trećeg gema. Mareja je imao dve vezane brejk lopte. Prvu je iskoristio. Brejk Škota. Problemi za našeg asa već na startu.
TREĆI SET
Taj-brejk - Novak nema više "čelendž". Marej otvara asom. Mini brejk Škota - 0:2. Velika prednost Škota - 1:4. Dva mini brejka Endija, 2:5. Četiri set lopte ima Marej. Šalje prvu u aut, kakva greška - 3:6. Novak spasava i drugu set loptu. Sjajan ritern Mareja, kotisti treću set loptu. Idemo iz početka. 1:1 u setovima. Ovaj period igre trajao je 80 minuta.
12. gem - Novak dobija lako gem. Opet taj-brejk. Đoković nije izgubio nijedan taj-brejk na ovogodišnjem Australijan openu.
11. gem - Brejk lopta Novaka. Forhend viner našeg asa. Dobar servis Škota, neizvestan gem. Druga brejk lopta Srbina. Greška Novaka, novo izjednačenje. I treća brejk lopta Đokovića. Da li je treća sreća? Nije, as Mareja. Triler u Melburnu. Škot ne da servis, uspeva da osovoji gem i povede 6:5.
10. gem - Novak je imao 40:15, ali je Marej vezao tri poena. Set lopta za Škota. Greši Endi, drama se nastavlja u ovom gemu. As našeg tenisera, ali novi viner Mareja, izjednačenje. Najduži gem na meču. Čak četiri izjednačenja, ali na kraju Novak dobija gem, za 5:5.
9. gem - Treći gem u nizu dobija Endi. Novak sada servira za opstanak u drugom setu.
8. gem - Ne može bez drame. Brejk Mareja, Škot izjednačuje - 4:4.
7. gem - Posle četiri vezana gema našeg asa, Marej osvaja svoj servis. Novak i dalje ima brejk prednosti.
6. gem - Novak lako dobija gem i vodi 4:2.
5. gem - Novak u sjajnom ritmu posle početnog pada. Oduzeo je drugi puz uzastopnio servis Škotu, i to sa nulom.
4. gem - Imao je Marej 0:30, ali je Novak vezao četiri uzastopna poena i izjednačio u drugom setu - 2:2.
3. gem - Novak ima brejk loptu i koristi je. Škot vodi 2:1.
2. gem - Škot već na startu pravi brejk. Novak u kontra rtimu na startu drugog seta.
1. gem - Marej lako dobija prvi gem u drugom setu i vodi 1:0.
DRUGI SET
Taj-brejk - Novak je već na startu napravio dvostruku servis grešku. Marej je poveo 2:1. Varća se Novak dobrim servisima i igrom na mreži. Novi mini brejk Škota - 2:3. Uzbudljiv taj-brejk, dugi poeni. Škot ima prednost 4:2. I Marej pravi dvostruku servis grešku. Novak je izjednačio - 4:4. Tri vezana poena našeg asa - Đoković vodi 5:4. Odličan viner na mreži Mareja - 5:5. Prvu set loptu će imati Novak. Srbin servira za set. Gotov je set - Novak dobija maraton.
12. gem - Marej dobija lako gem. Taj-brejk će odučiti o prvom setu.
11. gem - Čak 14 neiznuđenih grešaka Novaka dosad, naspram osam Mareja. Srbin uspeva da osvoji gem i stigne do vođstva 6:5. Pritisak je sada na Mareju.
10. gem - Marej je izjednačio na 5:5 u prvom setu. Đoković u krizi. Povreda ga je totalno poremetila posle dobrog starta.
9. gem - Drama se nastavlja. Marej vraća brejk. Đokovića muči šaka.
8. gem - Novak je imao brejk loptu, ali je na drugi servis pogrešio. Nova brejk lopta Srbina. Škot greši, novi brejk Novaka. Naš as servira za prvi set.
7. gem - Brejk Mareja. Uspeo je Škot da iskoristi treću brejk loptu i vrati se u set.
6. gem - Marej smanjuje na 4:2. 
5. gem - Dobri servisi Novaka. Đoković sigurno igrom stiže do 4:1.
4. gem - Tri vezane brejk lopte ima Novak. Sjajni vineri našeg asa - 3:1.
3. gem - Novak je uspeo da spasi tri vezane brejk lopte. U presudnuim trenucima ovog gema, Novak je dobro servirao, izlazio na mrežu i odličnim volejima osvajao poene. Odličan tenis na startu susreta u "Rod Lejver areni".
2. gem - Novak agresivan na startu meča. Ipak, uz dosta muka, Marej uspeva da dobije prvi gem na svoj servis - 1:1.
1. gem - Novak dobro otvara meč - 1:0.

POVEZANE VESTI

Nedelja 01.02.2015. 14:30
+ Novakova Planeta 2015-ta + + Bog Cuva Srbe +
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online