Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 06.03.2015.
12:38 >> 15:30h
Vestionline A

Srbija povela: Novak ekspres "pregazio" Delića

Lakši trening za našeg asa! Srbije je povela 1:0 protiv Hrvatske u prvom kolu Svetske grupe Dejvis kupa. Najbolji teniser današnjie Novak Đoković rutinski je pobedio 158. tenisera na ATP listi Matu Delića - 3:0 (6:3, 6:2, 6:4).

Tanjug
Novak Đoković nije imao težak zadatak protiv Mate Delića

Nijednog trenutka pitanje pobednika nije se postavljalo. Već na startu sva tri seta, Nole je uspeo da brejkne Hrvata i onda rutinski ostvari pobedi za sat i 29 minuta igre u Kraljevu. Malo jači otpor Delić je pružio u trećem setu, kada je uspeo da spasi dve meč lopte, osvoji gem, ali je to bilo sve što smo videli od Hrvata. U narednom, Đoković je dobrim servisima doneo Srbiji prvi poen. Bio je ovo prvi put da se Đoković sastane sa malo poznatim Hrvatom. 

OVDE pogledajte foto galeriju sa meča Đoković - Delić

U drugom meču dana očekuje se neizvesniji duel u kome će Viktor Troicki da igra sa mladom nadom Hrvatske Bornom Ćorićem.

U Kraljevu se danima tražila karta više, a više od sat vremena pre početka meča, dvorana je krcata. - Nole, Nole, odjekuje kraljevačkom "lepoticom". Treba istaći da nije bilo nijednog zvižduka upućeno hrvatskoj himni pre početka meča. Posle intoniranja "Lijepe njihove", čuo se i aplauz. Dostojanstveno!

PROČITAJTE TOK MEČA:

Novak u petom gemu trećeg seta uspeva da brejkne Delića. Vodi naš as 3:2 i na pragu je pobede i prvog poena Srbije protiv Hrvatske.
Prvo vođstvo na meču za Mate Delića. Hrvat je osvojio prvi gem u trećem setu, ali u narednom Hrvat ostaje sa nulom na servis srpskog asa.
TREĆI SET
Drugi brejk u drugom setu. Novak će servirati za vođstvo 2:0. Naš as koristi prvu set loptu i stiže do 2:0. Lak posao za Srbina.
Već na startu drugog seta, Novak pravi brejk. Novak drži sigurno svoj servis.
DRUGI SET
Novak rutinski dobija prvi set - 6:3. Odlučujući je bio brejk na startu meča.
Novak lako izlazi na kraj na startu meča. Vodi 3:0. Naš as rutinskom igrom blizu osvajanja prvog seta. Đoković vodi 4:1. Đoković lako drži svoj servis, vodi 5:2.
Meč je počeo. Novak je dobio prvi gem. U drugom, iskoristio je prvu brejk loptu i poveo 2:0 u prvom setu.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić bodrio je srpske tenisere u meču prvog kola Dejvis kupa protiv Hrvatske u Kraljevu. Nikolić je nekoliko minuta pre početka meča ušao u dvoranu.

Tanjug
Tomislav Nikolić (drugi sleva) i Vuk Jeremić (u sredini) pratili su meč u Kraljevu

U Kraljevu je mogla da se kupi i maske sa Novakovim likom,  a cena prava sitnica  -100 "dindži".

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online