Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 06.03.2015.
12:38 >> 15:30h
Vestionline A

Srbija povela: Novak ekspres "pregazio" Delića

Lakši trening za našeg asa! Srbije je povela 1:0 protiv Hrvatske u prvom kolu Svetske grupe Dejvis kupa. Najbolji teniser današnjie Novak Đoković rutinski je pobedio 158. tenisera na ATP listi Matu Delića - 3:0 (6:3, 6:2, 6:4).

Tanjug
Novak Đoković nije imao težak zadatak protiv Mate Delića

Nijednog trenutka pitanje pobednika nije se postavljalo. Već na startu sva tri seta, Nole je uspeo da brejkne Hrvata i onda rutinski ostvari pobedi za sat i 29 minuta igre u Kraljevu. Malo jači otpor Delić je pružio u trećem setu, kada je uspeo da spasi dve meč lopte, osvoji gem, ali je to bilo sve što smo videli od Hrvata. U narednom, Đoković je dobrim servisima doneo Srbiji prvi poen. Bio je ovo prvi put da se Đoković sastane sa malo poznatim Hrvatom. 

OVDE pogledajte foto galeriju sa meča Đoković - Delić

U drugom meču dana očekuje se neizvesniji duel u kome će Viktor Troicki da igra sa mladom nadom Hrvatske Bornom Ćorićem.

U Kraljevu se danima tražila karta više, a više od sat vremena pre početka meča, dvorana je krcata. - Nole, Nole, odjekuje kraljevačkom "lepoticom". Treba istaći da nije bilo nijednog zvižduka upućeno hrvatskoj himni pre početka meča. Posle intoniranja "Lijepe njihove", čuo se i aplauz. Dostojanstveno!

PROČITAJTE TOK MEČA:

Novak u petom gemu trećeg seta uspeva da brejkne Delića. Vodi naš as 3:2 i na pragu je pobede i prvog poena Srbije protiv Hrvatske.
Prvo vođstvo na meču za Mate Delića. Hrvat je osvojio prvi gem u trećem setu, ali u narednom Hrvat ostaje sa nulom na servis srpskog asa.
TREĆI SET
Drugi brejk u drugom setu. Novak će servirati za vođstvo 2:0. Naš as koristi prvu set loptu i stiže do 2:0. Lak posao za Srbina.
Već na startu drugog seta, Novak pravi brejk. Novak drži sigurno svoj servis.
DRUGI SET
Novak rutinski dobija prvi set - 6:3. Odlučujući je bio brejk na startu meča.
Novak lako izlazi na kraj na startu meča. Vodi 3:0. Naš as rutinskom igrom blizu osvajanja prvog seta. Đoković vodi 4:1. Đoković lako drži svoj servis, vodi 5:2.
Meč je počeo. Novak je dobio prvi gem. U drugom, iskoristio je prvu brejk loptu i poveo 2:0 u prvom setu.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić bodrio je srpske tenisere u meču prvog kola Dejvis kupa protiv Hrvatske u Kraljevu. Nikolić je nekoliko minuta pre početka meča ušao u dvoranu.

Tanjug
Tomislav Nikolić (drugi sleva) i Vuk Jeremić (u sredini) pratili su meč u Kraljevu

U Kraljevu je mogla da se kupi i maske sa Novakovim likom,  a cena prava sitnica  -100 "dindži".

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online