Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 31.03.2015.
14:56
Vestionline A

Novak bi da učestvuje na Mundijalu!

Srpski teniser Novak Đoković otkrio je da se zalaže za promenu formata Dejvis kupa, a izneo je i svoj predlog po kojem bi to takmičenje bilo kao Mundijal u fudbalu.

Reuters
Želi revoluciju u tenisu: Novak Đoković

- Raspored Dejvis kupa je loš za najbolje tenisere na svetu. Postoje određeni problemi i po pitanju rasporeda ATP tura i Grend slemova, a problem je što imamo dva vladajuća tela koja su nezavisna. ATP ne može da uradi ništa o Dejvis kupu i Grend slemovima, niti ITF može o ostalim turnirima - naglasio je Đoković.

Upravo zbog toga su se najbolji teniseri pobunili, posebno jer žele da igraju i za svoje reprezentacije, ne samo za sebe.

- Ne želim to samo ja, mnogi igrači su tražili promene. Već je bilo razgovora, nadam se da ITF shvata da najbolji igrači žele da igraju u Dejvis kupu svake godine, jer je u tome i poenta. Mnogi ljudi koji ne prate mnogo tenis ni ne shvataju šta je Dejvis kup, ali to je jedino timsko takmičenje i zašto to ne bismo iskoristili i napravili neki format koji bi značio, eto kao što je Svetsko prvenstvo u fudbalu. Možda da imamo dvonedeljno takmičenje svake godine ili na svake dve, na kojem bi 16 timova bilo podeljeno u četiri grupe, koje bi se igrale na različitim mestima, a potom se najbolji timovi našli na "fajnal foru" - istakao je Đoković.

Prvi reket sveta je istakao da je važno privući najbolje igrače, zbog atraktivnosti takmičenja, a kao primer je istakao da su prošle godine u Dejvis kupu od najbolje desetorice igrali samo Rodžer Federer i Stanislas Vavrinka za Švajcarsku.

- Važno je privući najbolje jer svi volimo da igramo za svoje zemlje, kako na Olimpijskim igrmaa, tako i u Dejvis kupu. Međutim, to ne možete stalno. Imate Dejvis kup posle Vimbldona i US Opena, ako ste igrali samu završnicu u kratkom vremenskom periodu menjate vremenske zone i podloge i to je veliki rizik. Ali, uprkos tome i dalje želite da igrate. I ja to radim, jer uživam. Osećam da mi je ta titula koju sam osvojio sa Srbijom 2010. godine donela mnogo samopouzdanja, novu energiju i sreću - rekao je Đoković.

Po pitanju generalnih promena u tenisu, Đoković je istakao da je uvek za taj-brejk u petom setu u svakom takmičenju, kao i zbog napretka sporta on mora i da se menja.

- Kako napredujemo kao sport, svi treba da razmislimo o pojedinim promenama. Naravno, ne treba da promenite sve, jer tenis ima veliku tradiciju, integritet, i zbog toga je cenjen u svetu, ali verujem da postoji prostor za promene. Raspored je godinama isti, ali bi Australijan Open trebalo da bude nekoliko nedelja kasnije. Mislim da nije dobro započeti sezonu baš Grend slemom, a ona praktično još nije ni počela i onda imati dugačak period do Rolan Garosa, a potom kraći do Vimbldona. To nije proporcijalno, ali je takav raspored već dugo i mi igramo, ali sam ja uvek za nove rasprave, napredak i promene, koje bi dovele do revolucije u tenisu - istakao je srpski teniser.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online