Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 28.04.2015.
13:32
b92.net A

On igra bolje od Đokovića i Nadala?!

Bivši japanski teniser Šuzo Matsuoka veruje da njegov zemljak Kei Nišikori ima dobre šanse da osvoji Rolan Garos.

Reuters
Sunarodnik ga ishvalio: Kei Nišikori

- Kei udara lopticu jače i bolje kontroliše rivale nego prošle godine. Ima pristojnu šansu da osvoji Rolan Garos, "kuca na vrata" to je sigurno. Nisam pristrasan, ali mislim da igra bolje od Đokovića i Nadala. Ipak, on je svestan da je tenis više od čistog talenta i da nad njegovom mentalnom stabilnošću stoji znak pitanja - izjavio je nekada 46. teniser planete u intervjuu za AFP.

Nišikori je u nedelju odbranio titulu u Barseloni, a sada će igrati u Madridu, gde je prošle godine izgubio u finalu.


- To što je Kei dominirao na šljaci stavlja ga na drugo mesto liste favorita za Rolan Garos u ovom trenutku, iza Đokovića. Mislim da niko ne bi smeo da ga otpiše i da ima dobru šansu - dodao je 47-godišnjak koji je 1992. godine postao prvi Japanac sa ATP titulom.

Matsuoka je bivši mentor petog tenisera sveta, sa Keijem se prvi put susreo kada je Nišikoriju bilo 11 godina i uveren je da će njegov štićenik osvojiti Gren slem titulu.

- Na US openu je igrao svoje prvo Gren slem finale i nema sumnje da je osećao pritisak, ali mislim da je samo pitanje vremena kada će osvojiti najveću titulu. Ako osvoji jednu, može posle da ih uzme gomilu - optimističan je Matsuoka.

Reuters
Nišikori bolji od njih, tvrdi Matsuoka: Novak Đoković i Rafael Nadal

Prema njegovim rečima, Nišikori nema razloga da se plaši "velike četvorke".

- Mareju je bilo izuzetno teško - kaže Matsuoka misleći na Škotovo dugo čekanje na prvi Gren slem trofej (US open 2012). - Igrao je protiv preostale trojice koji su bili u svom apsolutnom zenitu. Međutim, nema sumnje da njihove moći polako blede i da se diže nova generacija. Jasno je da Kei može da pobedi te igrače i da ima veću šansu da osvoji Gren slem trofej nego što je to bio slučaj prošle godine. U sledeće dve-tri godine napraviće taj proboj, pod uslovom da ostane spreman.

Nišikori se još kao 18-godišnjak probio na veliku scenu - tada je kao kvalifikant i 244. teniser sveta osvojio titulu u Delrej Biču. Ipak, njegov napredak umnogome su usporile povrede, pre svega lakta, ali i nekih drugih delova tela.

- Sada je čvršći, a i veoma je dobar u čitanju protivnika, u igranju igrica i u tome da ih psihički nadmudri. Može da uspava protivnika da ovaj pomisli da je Kei gotov, a onda da uzvrati i pobedi u petom setu - kaže Matsuoka i zaključuje:

- Za mene postoje dvojica genija u tenisu - Federer i Nišikori. Njihov osećaj, njihova kreativnost. Kei tek treba da osvoji Gren slem titulu, ali igra super i može da sruši zid.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online