Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 07.05.2010.
19:04 >> 20:38h
Vestionline A

Jelena preslišala Serenu, Ana poklekla protiv Sančez

Najbolja srpska teniserka Jelena Janković plasirala se u finale Masters turnira u Rimu, pošto je u polufinalu pobedila Serenu Vilijams rezultatom 2:1, po setovima 4:6, 6:3, 7:6(5). Druga srpkinja Ana Ivanović zaustavljena je u polufinalu od Španjolke Martine Sančez, koja je pobedila sa 6:4 i 6:2.

Dakle, u finalu ipak nećemo gledati Srpski duel, već okršaj Jelčene Janković i Martine Sančez.

Nakon dva izjednačena seta ud kojih je Amerikanka dobila prvi sa 4:6, a Jelena drugi sa 6:3, najbolja srpska teniserka je do velikog trijumfa došla odličnom igrom u taj-brejku poslednjeg seta u kojem je u jednom trenutku gubila najpre sa 3:0, a onda i sa 5:2.

Ipak, Srpkinja je uspela da se vrati sa dve vezana poena na svoj servis za 5:4, a potom je uzela dva mini-brejka na servis Serene. Na kraju, na svoj servis je rešila je ovaj veoma uzbudljiv meč i plasirala se u finale turnira iz kategorije 1000, koji se igra u Rimu.

Jankovićeva je potvrdila da se nalazi u odličnoj formi pred Rolan Garos, a njoj je pošlo za rukom da na jednom turniru bude bolja od obe sestre Vilijams.

Podsetimo, u četvrtak je u četvrtfinalu J. J. prosto pregazila Venus sa 6:0, 6:1, a dan ranije stradala je Belgijanka Janinu Vikmajer sa 2:0 (6:2, 6:0).

Serena, trenutno najbolja teniserka planete, u taj-brejku odlučujućeg seta čestim provokacijama (dizanje ruke dok Jelena servira) pokušala je da omete Jankovićevu, koja je zbog toga u nekoliko navrata ulazila u raspravu sa sudijom. Međutim, nije dozvolila da bude isprovocirana i osvojila je pet vezanih poena koji su joj doneli veliku pobedu.

Ana Ivanović je nakon odličnih igara do polufinala ipak poražena od Martine Sančez. Špankinja je potpuno zasluženo i ubedljivo došla do pobede i najvećeg uspeha u karijeri. Odmah je uzela brejk i potom lako stigla do prednosti od 3:0. Ana je delimično uspela da se vrati u igru, ali nije mogla više od četiri gema u prvom delu meča.

U drugom setu, još ubedljivija igra Sančezove. Ona je brzo povela sa 4:0, dozvolivši Ivanovićevoj da do kraja meča osvoji samo dva gema.

Rezultat je pravo stanje dešavanja na terenu, a Ana definitivno nije uspela da ponovi igru iz prethodnih dana. Srpkinja je imala čak 12 direktnih poena manje u odnosu na Sančezovu, a jedan od odlučujućih momenata je i veoma mali procenat ubačenog prvog servisa. 

Nagradni fond turnira u Rimu je dva miliona dolara.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online