Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 10.10.2015.
10:59
b92.net A

Vajda o Novakovom rekordu: Daleko je Federer...

Dugogodišnji trener Novaka Đokovića Marijan Vajda smatra da je srpski teniser najviše unapredio servis u 2015. godini.

Reuters
Iz svih uglova i pozicija: Novak Đoković

Đoković je, uz male prekide, suvereni vladar svetskog tenisa od 2011. godine. Vajda veruje da njegov pulen može čak da sustigne i rekord Rodžera Federera po broju osvojenih Grend slemova, iako priznaje da je Švajcarac još uvek daleko.

Protiv Iznera je odigrao neverovatno. Da li je moguće da Novak još uvek unapređuje svoju igru? 

- Da, napreduje, ali je izdanje protiv Iznera možda i razumljivo jer je medavno obezbedio prvo mesto na kraju godine i prilično je opušten. Mislim da je prilično napredovao u servis gemovima, jer je kod riterna uvek bio dobar, ali nikada nije imao dobar servis kao sada. Kada se te dve stvari ukombinuju, njegova igra prilično napreduje. Plus je osvojio tri Gren slema što mu daje ogromno samopouzdanje.

Vajda je otkrio i kako Novak uspeva da ostane motivisan u finišu sezone posle neverovatnih uspeha u 2015. godini. 

- Jednostavno, ne igra mnogo turnira. Ove godine igra 16 turnira, prošle godine je igrao na 17. Pravi veoma dobar raspored, ima dovoljno vremena za odmor. Posvećen je, želi da odigra sve turnire do kraja godine. Takođe, on uživa igrajući. Voli to što radi. U Pekingu je slavio pet puta, ali uvek pronalazi dobar stav kada izađe na teren, oseća se dobro i ljudi ga baš podržavaju. Oseća se veoma dobro na terenu.

twitter.com/DjokerNole

Mnogi teniski analitičari porede ovu sezonu sa 2011. kada je Novak takođe osvojio tri Gren slema. 

- U ovom momentu je mnogo bolji. Igra sa mnogo više samopouzdanja, sa mnogo više iskustva. Mislim da je ova godina mnogo bolja jer je igrao dominantnije - smatra Vajda i dodaje da nije iznenađen Novakovom dominacijom u 2015. godini. 

- Njegov jasan cilj je da bude najbolji na svetu. To je nejgova želja. Samo je pitanje koliko dugo može da odbrani tu poziciju. Ali, u poslednje vereme mi se svideo njegov stav na treninzima i mečevima. Nema samo nameru da bude teniski velikan, već ima i izbalansiran život. Deluje veoma uravnoteženo i zadovoljno. Sve je posledica toga. Novak je jedan od retkih igrača koji voli da igra na svakom turniru na kojem je. Ne znam kako to uspeva, ali za to mu odajem priznanje. Svi imaju dobre i loše dane, ali kada izađe na teren on uvek pokušava da se unapredi. To je fantastično videti.

Novak će 2015. završiti sa osvojenih 10 Grend slemova i odmah po završetku US opena mnogi su se pitali da li srpski teniser može da sustigne Federerov rekord od 17 titula. 

- Daleko je, ali kako igra u ovom trenutku i kako ga ja vidim u budućnosti, može to da ostvari. Mislim da je malo lakše sada kada je stigao do broja 10 - rekao je slovački trener.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online