Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 10.10.2015.
13:10
Vestionline A

Ni promil šanse za Ferera - Đoković zakazao novi "blokbaster" sa Nadalom!

Ko zna, zna. Još jedno blistavo izdanje Novaka Đokovića u Pekingu. Još jedno finale, peto uzastopno (2011. nije učestvovao zbog povrede) i još jedan trijumf nad velikim rivalom Davidom Fererom.

Reuters
Blista u Kini: Novak Đoković

Deseti uzastopno, 16. ukupno iz 21 međusobnog susreta.

Đoković - Ferer 2:0 (6:2, 6:3).

Dominantno, napadački, rutinski, planetarni "Broj 1" za sat i 15 minuta zakazao je novi, 45. "blokbaster" protiv Rafaela Nadala, koji je takođe u dva seta bio bolji od Italijana Fabija Fonjinija.

Nadal nije jedini aktivan igrač koji ima pozitivan skor protiv Đokovića (23-21). Karlović ima dve pobede više od Srbina (3-1)

O meču protiv Ferera, koji ga nije pobedio još od 2011. godine, Nole je igrao još održao još jedan čas tenisa u kineskoj prestonici. Do 4:1, koliko je vodio u prvom setu praktično je bio nezaustavljiv. Tada je Španac "zapeo" i uspeo da smanji zaostatak, ali je to bilo sve što se njega tiče u uvodnom delu igre.

Ferer je odoleo Đokovićevom naletu na startu drugog seta, ali samo na početku. Usledilo je 2, pa 3:1, da bi se do 5:2 igralo bez brejkova. Tada je sedmi igrač sveta uspeo na trenutak da "pomrsi račune" Novaku. Ali, samo na trenutak.

Usledio je ribrejk Novaka i tačka na "i" što se tiče drugog polufinala Pekinga, turnira koji se igra za 500 ATP poena i nešto više od 654.000 dolara.

OVDE PROČITAJTE TOK MEČA:

9. gem - Nije se Novak previše uznemirio posle oduzetog servisa. Vraća istom merom i stiže do finala Pekinga!
8. gem - E, zato Ferer traje i važi za jednog od najvećih boraca u istoriji tenisa. Nije se predao, Novak nije iskoristio dve meč lopte, ali Ferer jeste drugu brejk priliku - 5:3
7. gem - Rutinski! Brejk sa "nulom". Još servis gem i nadamo se kraj.
6. gem - Novak sve bliži finalu. Igra na visokom nivou, potpuno zasluženo vođstvo - 4:2.
5. gem - Ferer se sigurno neće lako predati. Prvi nešto lakše osvojen gem posle dugo vremena - 3:2.
4. gem - Sa nekoliko vezanih servis vinera Novak potvrđuje brejk.
3. gem - Na 30:30 činilo se da će Novak proći Ferera na mreži, ali Španac maestralnim volejem stiže do gem lopte. Nije je iskoristio, Đoković je staloženo čekao svoju šansu i prvu priliku da oduzme servis protivniku pretvara u poen - 2:1.
2. gem - Malo lepog tenisa i za publiku. Đoković izjednačuje rezultat.
1. gem - Novak je od 0:30 uspeo da stigne do 30:30, ali Ferer odličnom igrom stiže do 1:0.
DRUGI SET
8. gem - Tri neiznuđene greške Đokovića omogućile su Fereru dve brejk prilike. Nije ih iskoristio i momentalno je kažnjen. Prvi set pripada srpskom teniseru - 6:2!
7. gem - Novak igra jednako dobro i na svoj i na protivnički servis. Treći put uzastopno osvaja brejk i uskoro će servirati za prvi set.
6. gem - Ono što u dosadašnjem toku turnira nije pošlo za rukom ni Boleliju, ni Žangu, ni Izneru, pošlo je za rukom Fereru. Osvaja gem na Đokovićev servis. Prednost je i dalje tu, ali je i brejk manje na strani našeg igrača - 4:2.
5. gem - Bravo, Novače! Drugi brejk u uvodnom setu. Uspeo je David da stigne vrati 0:30, ali Srbin koristi prvu priliku za brejk - 4:1
4. gem - Potvrda brejka. Istina, bilo je neprijatno (30:30), ali Đoković servisima stiže do 3:1.
3. gem - Brejk, iako nije izgledalo da će se dogoditi u ovom gemu. Ferer je igrao dosta dobro, ubacivao prve servise, ali onog trenutka kada su oni "nestali" Novak je napao i isplatilo se. Prvu šansu da oduzme servis rivalu nije iskoristio, ali zato jeste drugu!
2. gem - Snažan tempo Đokovića, koji Španac nije uspeo da isprati. Izjednačenje.
1. gem - Ferer je prvi servirao i prvi uzeo gem. Rutinski, bez izgubljenog poena.
PRVI SET

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online