Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 24.06.2016.
17:12
P. Vranešević - Vestionline A

Da li će Đokoviću pasti kruna s glave?

Novak Đoković je na pola puta da ostvari ono što nikome u tenisu nije uspelo skoro 50 godina - osvajanje sva četiri Grend slema u kalendarskoj godini. Pobede u Australiji i Rolan Garosu već su arhivirane, a sada predstoji verovatno najteži zadatak na zacrtanom putu - titula u "hramu tenisa" Vimbldonu, "domu" drugog najboljeg tenisera na svetu i najvećeg Novakovog rivala ove godine, Endija Mareja. Nikad u Open eri dva tenisera nisu igrala u tri finala Grend slema iste godine. Prognoze kažu da ćemo 10. jula ponovo prisustvovati istoriji...

Reuters
Reuters
Novak je branilac titule na Vimbldonu

"Kad Lendl govori, onda slušaš"

Škotskom teniseru opet pomaže legendarni Ivan Lendl i oni će sve učiniti da pokvare Đokovićeve planove. Poznato je da je Marej najveće uspehe postigao upravo "pod palicom" uvek ozbiljnog Čeha. Jedina dva Grend slem trofeja i olimpijsko zlato osvojio je kada ga je iz lože pratio ledeni pogled jednog od najboljeg tenisera svih vremena.

Da li činjenica da Novak nikad nije pobedio Endija na travi (izgubio je od Škota u polufinalu Olimpijskih igara 2012. i u finalu Vimbldona 2013.), da čak nije osvojio ni set protiv njega u tim mečevima, može da utiče na eventualni susret ove godine?

Đoković je do sada u karijeri pokazivao da je majstor za rušenje tradicija, pa ni ovaj put to ne bi trebalo da mu predstavlja problem sa psihološke strane. Veći problem mogla bi bude londonska publika koja će zdušno navijati za svog ljubimca, a Nole zna da upadne u periode kada ga nervoza sputa da na terenu pokaže sve što zna.

Međutim, ako Đoković za dve nedelje ne pobedi Mareja, biće to najviše zbog toga što je Lendl savršeno pripremio svog učenika. Jedini trenuci kada Endi nije "divljao" po terenu i psovao sve od reda, počevši od sebe i svojih najbližih, bili su onda kada je Čeh sedeo na mestu njegovog trenera.

Rečenica koju je Marej svojevremeno izgovorio, najbolje oslikava koliko Lendl "ima tenis u malom prstu" i kako je jedino on uspevao da iz škotskog tenisera izvuče ono najbolje. Ta rečenica glasi: "Kada Lendl govori, onda slušaš"..​

Ostali teniseri objektivno nemaju čemu velikom da se nadaju ove godine. Nadal je odustao zbog povrede, Federer je potpuno van forme (iako ga je sreća baš poslužila na žrebu, pitanje je da li će uopšte doći do projektovanog polufinala sa Đokovićem), Vavrinka jednostavno nema igru za velike domete na travi, a Raonić će morati da sačeka još koju godinu da bi se radovao tituli. Mada, mogao bi da namuči najboljeg tenisera sveta ako dođe do njihovog susreta u četvrtfinalu, ali ne i da ga pobedi na tri dobijena seta.

Na kraju, nije loše da se podsetimo još jedne zanimljivosti. Pre tačno 30 godina, 1986, u finalu Vimbldona je Novakov trener Boris Beker pobedio Ivana Lendla i po drugi put osvojio najprestižniju titulu u tenisu. Niko u Srbiji se ne bi bunio da i ove godine njih dvojica posle finala budu u istom raspoloženju...​

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online