Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 30.07.2016.
02:40
Vestionline A

I kad igra nešto slabije Đoković ubedljivo pobeđuje Berdiha

Novak Đoković nastavio je svoj teror nad Tomašom Berdihom pošto je 12. put uzastopno savladao češkog tenisera, ovog puta u polufinalu Rodžers kupa u Torontu rezultatom 2:0, po setovima 7:6(6), 6:4, posle dva sata igre.

Tanjug/AP
Šest setova na putu ka titulu je osvojeno, ostalo je još četiri

Kada je Đoković u šestom gemu napravio brejk, a potom prednost uvećao na 5:2 činilo se da će to biti dovoljno za lako osvojeni prvi set. Sa tim se nije složio Berdih koji je uzvratio istom merom - sa tri uzastopno osvojena gema izjednačivši na 5:5.

Moglo bi čak da se kaže da je Čeh bio aktivniji i opasniji rival pošto je imao čak osam prilika za brejk od čega poslednje tri u 11. gemu kada je propustio odličnu priliku da nastavi uspešan niz osvojenih gemova.

S obzirom da su oba igra sačuvala svoje servis gemove pobednika je morao da odluči taj-brejk u kom se takođe igralo u naletim. Najpre je Novak poveo sa 3:1, da bi potom Tomaš uzvratio sa čak pet vazanih poena kojima je došao do tri set lopte od kojih su prve dve bile na njegov servis.

Tada je, još jednom, Đoković pokazao zbog čega je najbolji na svetu. Potpuno smireno je istrpeo sve svoje greške, kojih je bilo i previše, sačuvao je koncentraciju, poništio sve tri protivnikove set lopta, a potom iskoristio prvu svoju pri rezultatu 7:6. Prvi set je trajao puna 74 minuta.

Novak odlično zna da u duelima protiv servera kakav je Berdih neće imati previše prilika za brejk i da svaku koja mu se ukaže mora da proba da iskoristi. To se desilo i u trećem gemu drugog seta kada je materjalizovao svoju drugu šansu na servis rivala (2/2), da bi potom osvojio i naredni za vođstvo od 3:1.

Za razliku od prvog seta prvi reket sveta svom rivali u drugom delu meča nije dozvolio da mu ugrozi servis pa je relativno lako osvajao svoje servis gemove. U devetom gemu, na Berdihov servis, došao je do dve meč lopte, ali nije uspeo tada da okonča meč. Ono što je propustio tada Novak je nadoknadio u narednom gemu kada je lako došao do 40:0 i iskoristio prvu od tri vezane prilike.

Bila je to ukupno 25. pobeda Novaka Đokovića u duelima sa Tomašom Berdihom, koji na svom kontu ima samo dva trijumfa protiv srpskog tenisera.

Najbolji teniser sveta će se za finale Mastersa u Torontu boriti protiv boljeg iz poslednjeg četvrtfinalnog duela u kom je Gael Monfis savladao Miloša Raonića sa 6:4, 6:4.

Prvi polufinalni par čine Kei Nišikori, koji je savladao Grigora Dimitrova sa 2:1, i Sten Vavrinka, koji je deklasirao Kevina Andersona sa 6:1, 6:3.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online