Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 04.11.2016.
21:44
Vestionline A

Novakovi utisci posle bolnog poraza

Novak je na kolenima. Nadamo se, samo privremeno. Loša forma je nastavljena i na Mastersu u Parizu. Marin Čilić je pobedio iz 15. puta našeg asa. Nije bilo lako Srbinu posle bolnog poraza u četvrtfinalu, ali je racionalno, trezveno analizirao situaciju u kojoj se sada nalazi.

Tanjug/AP
Nema svežine u finišu sezone: Novak Đoković

- Nedostajao mi je kvalitet u tenisu, Čilić je bio bolji i zasluženo je pobedio. Imao sam momente tokom kojih sam igrao dobro, ali bilo je mnogo oscilacija zbog nedostatka psihološke svežine u bitnim trenucima. To je posledoica poslednjih nekoliko godina vrhunskog nivoa koji me je ispunjvao i davao mi zadovoljstvo, ali koji me je iscrpeo. Mislim da sam imao dobre trenutke, ali kontinuitet u igri nije tu, toga sam svestan. To je sve sastavni deo mog života i moje karijere - rekao je Đoković na konferenciji za medije posle meča.

Novak kaže da je svestan da nije onaj pravi.

- Svestan sam da kada sam u ovoj privilegovanoj poziciji na broju 1, da drugi igrači provode mnogo vremena da analiziraju moju igri i način kako da me pobede. To je nezahvalna pozicija sa te strane, pošto su svi dodatno motivisani. Ono što mi preostaje je da gledam napred, ono što se dogodilo moram da prihvatim i iz poraza da izvučem pouke. I dalje sam na turu, igram tenis, imam aspiracije koje su vezane za najviše visine našeg sporta, takmičenje na Gren slemovima izaziva najveću motivaciju. Ima mnogo stvari koje bih voleo da postignem, ali svestan sam da to ne može da se ostvari ako nemam kvalitet u igri, kontinuitet i psihološku svežinu. Na tim stvarima trenutno radim.

Đoković je u padu forme, prvo mesto mu se "zaljuljalo".

- U ovoj situaciji sam sa razlogom, svestan sam da ne mogu stalno da pobeđujem, to je neka vrsta tranzicije u životu sportiste, gde imam priliku da se izdignem na viši nivo, da vidim šta budućnost za mene kao tenisera i čoveka znači. Sa 17, 18 godina sam imao drugačije aspiracije i vizije nego što imam sad i u skladu s tim moram sebi da se prilagodim - istakao je Novak i dodao:

- Tenis mi nije sve u životu, prioritet mi je da sam srećan, da imam mir, da sam ispunjen radošću, srećom i ljubavlju najbližih. Posle toga ide tenis, koji sačinjava veći deo mog života, nešto što me veseli i dokle god imam inspiraciju da igram tenis i dok pratim tok tura, biću tu gde jesam - zaključio je još uvek najbolji teniser sveta.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online