Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 25.11.2016.
13:48
telegraf.rs A

Životna ispovest brata Novaka Đokovića

Marko Đoković na jednom od predavanja Pepea Imaza otvorio dušu o ličnim problemima i osećanjima

printscreen

Po završetku teniske sezone, nakon koje je Novak Đoković ipak izgubio 1. mesto na rang listi, mnogima je jedna od najintrigantnijih figura bio Pepe Imaz. Čovek koji je priključen njegovom stručnom štabu, a koga su svetski mediji prozvali Guruom, koji ima svoju filozofiju, gde propagira mir i ljubav.

Upravo tako je pomogao Marku Đokoviću, Novakovom mlađem bratu, koji je otkrio da je bio u teškoj depresiji, jer je čitavo detinjstvo proveo u senci starijeg i uspešnijeg brata. Na jednom predavanju koje je Pepe Imaz održao, prisutni su bili Marko i Novak, a nakon jednog pitanja mlađi Đoković je otvorio dušu.

– Hvala vam na tom pitanju. Mogu samo da kažem moj primer. Nisam imao dovoljno ljubavi prema samom sebi. Bio sam sve nervozniji, nisam imao energije, i sve se to skupljalo u meni. Ta negativna energija nije imala gde da izađe i izlazila je kroz tenis.

– Malo po malo, to se skupljalo i dok sam bio još mlađi, odjednom mi je bilo mnogo loše. Bio sam mnogo depresivan. Nisam imao život, nisam imao prijatelje, zatvorio sam se u sebe… – ispovedao se Marko Đoković, a onda je istakao da ga je poznanstvo sa Pepeom Imazom promenilo.

- Onda sam upoznao Pepea. Malo po malo, razgovarajući s njim, pričali smo po 3-4 sata, ti razgovori su mi pomogli da sve to što sam skupljao u sebe izađe napolje. Samo zato što sam ispred sebe video osobu koja me je gledala s ljubavlju i to mi je dalo mnogo snage i samopouzdanja i hteo sam da to primenim i u privatnom životu.

– Pitao sam Pepea da li mogu da nastavim taj put s njim, da budem primer ostalima. Shvatio sam da u dubini duše imam to. Sva ta negativna energija je počela da se izbacuje jer sam radio stvari drugačije.

printscreen

– Počeo sam ponovo da dišem, da radim počeo sam da ustajem i da uživam u svakom danu. Sada se osećam tako da mogu da pričam pred toliko osoba, iako nikada nisam mogao da pričam ni pred 10 osoba. Ali to mogu, jer je to govor ljubavi. To je iz moje duše. Ljubav koju osećam prema svima u sali je neopisiva. Osećam da i ostali ljudi imaju ljubav prema meni takođe. I ništa više mi ne treba.

– Nisam imao takođe ranije najbolju povezanost sa porodicom. Vremenom, stekao sam bolje veze sa moja dva brata, sa ocem… I sada, posle četiri godine od kako sam na ovom putu ljubavi, da me moj otac, majka, braća i prijatelji vole. Vole me iskreno – završio je Marko drhtavim glasom, a delovalo je i da je zaplakao. Novak ga je potapšao po nozi i uhvatio za ruku, i tako mu pružio podršku.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online