Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 23.04.2017.
10:17
Vestionline, alo.rs A

"Novače, traži savet od Federera"

Poraz u četvrtfinalu Monte Karla od Davida Gofana pokazao je da je Novak Đoković i dalje u krizi. Ovo je najslabiji start godine našeg asa još od 2006. godine, kada je počinjao proboj u svetski vrh. Nekadašnji selektor Srbije Bogdan Obradović smatra da Novak treba da se ugleda, pa i da potraži savet od Rodžera Federera, koji se posle nekoliko slabijih sezone ove vratio na velika vrata i osvojio dosad tri najveća turnira u 2017. godini: Australijan open i Masterse u Indijan Velsu i Majamiju.

Reuters
Ne ide i na šljaci: Novak Đoković završio učešče u Monte Karlu u četvrtfinalu

- Ako je Federer u 36. godini uspeo da se vrati u top 10 igrača i da osvoji Australijan open, ne vidim razlog zbog kojeg Novak ne bi mogao ponovo da bude najbolji na svetu! Možda bi Đokoviću bilo korisno da razgovara sa Švajcarcem. Poznaju se dugo i prijatelji su, pa Rodžer sigurno može da mu da koristan savet - rekao je Obradović za "Alo".

Novaka očekuje rođenje drugog deteta, pa je pitanje kako će to da utiče na drugog reketa planete.

- Daj bože da mu rođenje drugog deteta pomogne da se vrati na prvo mesto, ali ne mislim da forhendi i bekhendi imaju bilo kakve veze s tim. Želim mu od srca da se vrati na stare staze uspeha, a za to je potrebno da ponovo ima rutinu na treningu kao nekada. Sve je do njega i njegovog tima. Veliki problem ima što su svi igrači posebno motivisani protiv njega. Čak i taj Gofan želi da bude u osam najboljih na kraju sezone kako bi se plasirao na završni Masters u Londonu, pa je igrao najbolji tenis u životu protiv Đokovića. S druge strane, naš as jeste motivisan, ali mi se na trenutke čini da mu se motivi pomeraju. Ne pruža maksimum, dolazi do pada servisa i elemenata u igri kod kojih nikada ranije nije imao problem - ističe bivši selektor Srbije.

To što Boris Beker od 2017. nije deo Đokovićevog tima za Obradovića nije razlog loših partija.

- Ako je ono što ste nekada radili davalo odlične rezultate, trebalo bi da nastavite istim putem. Beker je veliki trener, o tome nema rasprave, ali njihova saradnja je završena. Nole uz sebe ima stari tim, sa Marjanom Vajdom na čelu, koji ga je vodio do prvog mesta na ATP listi. Slovak je sjajan stručnjak i ne mislim da Novak ima problem sa trenerom. Čak mu ni ishrana nije problem, jer se tako hranio i kada je bio najbolji na svetu. Jednostavno ne možete da budete svake sezone na najvišem nivou. Svi vrhunski sportisti u određenom periodu prolaze kroz igračku krizu. Iako Endi Mari ima veliku prednost u odnosu na Đokovića, Novak će se boriti za ponovo bude najbolji - zaključuje Obradović u razgovoru za dnevni list Alo.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online