Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 02.07.2010.
16:34 >> 19:51h
Vestionline A

Berdih i Nadal u finalu Vimbldona

Srpski teniser Novak Đoković nije uspeo da ostvari svoj nabolji rezultat na Vimbldonu, pošto je u petak poražen u polufinalu od Tomaša Berdiha rezultatom 3:0, po setovima 6:3, 7:6(9), 6:3 za dva sata i 12 minuta igre. Češki teniser će za titulu igrati protiv Španca Rafaela Nadala koji je ubedljivo savladao domaćeg igrača Endija Mareja sa 3:0 (6:4, 7:6, 6:4).

Đoković nije uspeo da ostvari svoj najbolji rezultat na Vimbldonu

  

Posle veoma dobrih igara u prvih pet kola, očekivalo se da Đoković iskoristi ispadanje Rodžera Federera i prvi put u karijeri uđe u finale najprestižnijeg gren slem turnira, ali je potpuno podbacio i zasluženo doživeo ubedljiv poraz.

Već od starta se videlo da se srpski tenser ne oseća dobro na terenu i da ovo neće biti njegov dan. U njegovoj igri nije bilo prave energrije i agresije, pa je Berdih je dosta lako kontrolisao rezultat.

Odluka u meču pala je u drugom setu, koji je posle nekoliko preokreta pripao Čehu. Berdih je posle brejka u 11. gemu servirao za set, ali je Đoković tada uspeo da uzvrati i da jedini put u meč oduzme protivniku servis. U taj brejku je Berdih poveo 6:2 i kada je izgledalo da je sve gotovo, Đoković se "vratio iz mrtvih" i serijom od 5:0 došao do vođastva od 7:6 i set lopte. Nije je iskoristio, kao ni onu kod vođstva od 8:7, pa je Berdih serijom od 4:1 stigao do vođstva od 2:0.


Treći set je praktično bio samo formalost i bilo je samo pitanje trenutku kada će Berdih "dotući" Đokovića. Brejk je napravio u osmom gemu i poveo 5:3, a potom je bez ikakvih problema završio posao na svoj servis.


Uprkos ovom porazu, Đoković će zahvaljujući ranom ispadanju Federera od ponedeljka biti drugi teniser sveta. Propustio je, međutim, veliku priliku da ulaskom u finale pobegne Švajcarcu 500 bodova. Ovako će imati samo 20 bodova više od Federera.


Berdihu je ovo prvo finale jednog gren slem turnira u karijeri, a prvi je Čeh koji će se boriti za titulu u Vimbldonu posle Ivana Lendla, koji je u finalu igrao pre 23 godine.

Berdih će se za trofej boriti sa Rafaelom Nadalom koji je lako u tri seta savladao Britanca Endija Mareja sa 3:0, po setovima 6:4, 7:6, 6:4. 

Ovo je bila osma pobeda Nadala u 11 mečeva. Iako je Mari uživao veliku podršku publike, koja je navijala da za domaćeg tenisera da bude prvi Britanac koji osvaja Gren slem posle 74 godine, Španac je ipak bio bolji, preciznije je udarao i dominirao je na mreži.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online