Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 20.05.2017.
19:38 >> 21:40h
Vestionline A

Dominacija Novaka: Srbin "pregazio" mladog Austrijanca

Novače, majstore! Kao nekada, naš as je pružio blistavu igru, "pregazio" je u polufinalu Rima mladog Austrijanca Dominika Tima - 6:1, 6:0, za samo 60 minuta igre i pokazao da igra tenis sezone u italijanskoj prestonici. Protivnik u finalu Mastersa biće mu mladi Nemac, Aleksandar Zverev, koji je pobedio Džona Iznera u tri seta.

Reuters
Novak u nedelju igra za prvi trofej na Masters turnirima u 2017. godini

Tim je u petak nadigrao velikog Rafaela Nadala, ali u polufinalu nije imao šanse protiv razgoropađenog "tigra" Novaka Đokovića. Podsetio je naš as na prvi deo prošle sezone, kada je "gazio" rivale, nije imao dao ni promil nade da mogu da ga iznenade. Već na početku meča, nekadašnji učitelj našeg asa Boris Beker napisao je da je opet vidi vatru u Novakovim očima. I zaista, Srbin je ušao u meč ne da pobedi, nego da svima dokaže da su ga rano otpisali.

Posle loših igara prethodnih mesece, u Rimu je Đoković sve bolji, a meč proitv Tima bio je nestvaran. Pokušao je agresivnim stilom mlada nada svetskog tenisa da sruši još jednog "titana", ali je naišao na raspoloženog , fascinantno dobrog srpskog asa, koji je, gle čuda, ostvario najbolju rezultat sezone i u nedelju od 16 časova igraće za prvi trofej na Masters turnirima u ovoj sezoni, a drugi u 2017. godini, posle onog u januaru u Dohi.

Bila je ovo peta pobeda Novaka u isto toliko mečeva sa Austrijancem, koji je uspeo da osvoji samo jedan set protiv nekada prvog reketa sveta. Ako ovako bude igrao Novak, Zverev nema šta da traži u finalu, a neka se čuva Rafael Nadal na Rolan Garosu.

PROČITAJTE TOK MEČA!

6. gem - Za tačno sat vremena, Novak je "počistio" Dominika Tima - 6:1, 6:0.
5. gem - Bummmmmm, novi brejk, Novak vodi 5:0.
4. gem - Imao je Tim dve brejk lopte, ali je Novak to spasio odlilčnim servisima. Sve smo bliži kraju meča. Novak na pragu finala, prvog na Masrers turnirima u ovoj godini  - 4:0.
3. gem - Dominacija Novaka, novi brejk, Austrijanac nema ideju kako protiv zahuktalog Srbina - 3:0.

2. gem - Malo problema u ovom gemu, ali opet je servis služio našeg asa. Potvrđen brejk - 2:0.

1. gem  - Odmah na startu, brejk našeg asa, vodi Novak 1:0. Blistava igra Novaka, fantastična.
DRUGI SET
7. gem - Za samo 26 minuta, Novak dobija prvi set - 6:1.
6. gem - Tim uspeva da osvoji prvi gem na meču - 5:1.
5. gem - Đoković nastavlja da "gazi" Tima. Odlični servisi, verovatno najbolji set u ovoj sezoni drugog reketa planete.
4. gem - Austrijanac agresivan, ali greši, Novak u naletu, pravi drugi brejk, vodi 4:0. Sjajni riterni našeg asa.
3. gem - Novak sjajan, sa puno želje, agresije na startu. I govor tela pokazuje da se naš as vraća u formu pred odlučujući deo sezone - 3:0.

2. gem - Tim je izbacio četiri forhenda u aut, Novak pravi brejk - 2:0.

 

 

1. gem - Počeo je meč, servira Novak. Odličan početak meča, Tim je agresivan kao protiv Nadala, ali je naš as konačno uspeo da otvori meč sa gemom - 1:0.

Prvi put sastali su se još 2014. u Šangaju kada je Novak bio bolji rezultatom 6:3, 6:4, a preostala tri meča odigrana su prošle godine (Majami, Rolan Garos i London). Jedini set protiv Đokovića Tim je osvojio na završnom turniru u Londonu kada je poveo sa 1:0 jer je dobio taj brejk rezultatom 12:10, ali je potom u sledeća dva osvojio ukupno dva gema (6:0, 6:2).

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online