Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 29.05.2017.
12:48 >> 16:43h
Vestionline A

Đoković sa 3-0 započeo odbranu titule

Novak Đoković uspešno je počeo odbranu titule na Rolan Garosu pobedivši Španca Marsela Granoljersa. Rezultat: Đoković – Granoljers 6:3, 6:4, 6:2

EPA/Tatyana Zenkovich
Novak Đoković u meču protiv Marsela Granoljersa u prvom kolu Rolan Garosa

Ovo je njihov treći međusobni duel, prvi od 2013, a Đoković nije izgobio nijedan set u tri pobede nad Špancem.

Granoljers nije ni u zavidnoj formi ove godine, ostvario je samo tri pobede u jednu pobedu na poslednjih 16 mečeva, jednu od aprila.

Tok meča:

Đoković na savršen način otvara meč, za manje od dva minuta osvaja prvi gem bez izgubljenog poena na svoj servis. Srbin nastavlja u istom ritmu i odličnim riternom pritiska Španca i pravi prvi brejk na meču. Međutim, u narednom gemu iskusni Španac oduzima Novakov servis i smanjuje na 2:1.

Tu nije bio kraj brejkovima, Đoković je i dalje odlično riternirao pa u četvrtom gemu stiže do nove dve brejk prilike, Granoljers dobrim servisom spasava prvu, a onda Srbin dobija smečom fantastičan poen posle razmene od 38 udaraca za osmeh na Agasijevom licu (3:1). Novak je ubrzo odbranio svoj servis gem i na odmor odlazi sa vođstvom 4:1.

Ovaj put Nole ne pravi kiks posle brejk, a sigurnim servisom ga pretvara u 4:1 i stiže na dva koraka od prvog seta. Granoljers osvaja naredni gem, a potom propušta šansu za novi ribrejk, što prelama set. 

Đoković se nije forsirao u gemu rivala, nakon čega suverenim servisom bez izgubljenog poena stiže do 6:3 na Filip Šatrijeu. 

Srbin nastavlja u odličnom ritmu pa i na startu drugog seta pravi brejk, koji za razliku od prvog odmah kapitalizuje u 2:0. Usledio je najbolji servis gem Granoljersa na meču i smanjenje rezultata.

Đoković nije oscilirao kao što je znao prethodnih nedelja, pa u petom gemu preuzima inicijativu na servis rivala i pravi novi brejk za 4:1. 

Međutim, Španac se ne predaje posle dva izgubljena servisa, odmah napada Đokovića i vraća jedan brejk za 4:3, nakon čega Đoković rutinski osvaja servis gem i stiže na poen od 2-0 (5:3). 

Bio je Granoljers na mukama u narednom gemu, Đoković je lako osvajao gemove na njegov servis i odmah stigao do 40:0 i tri brejk lopte za set, ali ih ne koristi. Usledila je još neizvesnija borba, tokom desetominutne borbe Đoković propušta još čak pet brejk šansi, da bi na kraju Španac preokrenuo ovaj maratonski gem i opstao u setu (5:4). 

Ipak, bez previše problema Đoković osvaja naredni servis gem i posle skoro sat vremena borbe stiže do 6:4 u drugom setu.

Srbin nastavlja po "tradiciji" da set otvara brejkom, ali nikako da taj brejk odmah kapitalizuje već opet dozvoljava Špancu da vrati svoj servis. 

Međutim, ni Granoljers se nije istakao na svom servisu, Đoković osvaja naredna tri gema i vodi sa 4:1. Set je nastavljen u maniru velikog broja ženskih duela, igralo se skoro pa brejk za brejkom, Španac vraća još jedan i smanjuje na 4:2, ali Đoković uzvraća šestim u sedam gemova za 5:2 i nakon toga rutinski meč privodi kraju za konačnih 6:2 u trećem setu.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online