Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 17.07.2018.
16:02
Vestionline, b92.net A

Vajda: Đoković je i mene iznenadio trijumfom na Vimbldonu

Slovački trener, koji je s našim asom prošao sito i rešeto, kaže da nije očekivao ni pobedu protiv Nadala u polufinalu, ali da je na londonskom turniru za grend slem nešto "kliknulo".

EPA/Andreu Dalmauh
Dišu kao jedan: Vajda i Đoković na turniru u Barseloni uoči Rolan Garosa ove godine

Slovački trener Marijan Vajda je ponovo s Novakom Đokovićem i Novak Đoković je ponovo na vimbldonskom tronu. Ima neka tajna veza. Ali, čak ni simpatični nam Slovak, koji našeg najboljeg tenisera zna u dušu, nije verovao da će četvrti put da trijumfuje na najčuvenijem turniru belog sporta. 

- Otkad smo počeli ponovo da radimo zajedno, svaki dan sam sumnjao u njega. Nisam mogao da se vratim u prošlost i dovučem tog Novaka u sadašnjost, već da 'napravim' novog. Bio sam kritičan, negativan, a ja nisam takva osoba. Za mene je ovo što se desilo stvarno nepojmljivo. Nisam očekivao da će osvojiti Vimbldon, to je bilo najveće iznenađenje otkad radim sa Novakom. Otkad smo počeli da radimo zajedno očekivao sam da opet biti broj 1, da će ponovo osvajati grend slemove, ali ovo nisam. Kvins (poraz u finalu od Čilića) mu je mnogo pomogao i dao mu samopouzdanje, ali on je uvek sumnjao u svoj učinak na Vimbldonu - rekao je Vajda, preneo "Sport360". 


Ako i sam Novak nije znao kako će proći na Vimbldonu, dok čak ni Vajda nije verovao u titulu, jasno je koliki osećaj uspeha je titula na trećem grend slemu sezone za srpskog tenisera. 

- Mislim da je najviše napredovao u servisu i riternu, to je bilo stvarno fantastično. U Parizu nije pogađao riterne kako zna i ume, ali na Vimbldonu je sve 'kliknulo'. Nisam verovao ni u pobedu protiv Rafe u polufinalu, jer je Nadal sa većom mentalnom snagom došao u taj duel. Ali, u petom setu je Novak pokazao neverovatnu psihičku spremu - dodao je Vajda.

Đoković je morao da malo izmeni servis zbog, već svima poznatog, problema sa laktom. Promenio je čak i neke specifikacije na svom reketu, a servis mu se na kraju pokazao kao najjače oružje u kriznim trenucima tokom Vimbldona. Kada se sve završilo, statistika kaže da je osvajao čak 80 odsto poena na prvi servis, a brejk pretrpeo samo 11 puta u 115 servis gemova. 

- Fantastično je kako se nosio sa pritiskom, stvarno fantastično. Dugo nije imao susret sa protivnicima renomea Nadala. Ne znam kako je uspeh, ali jednostvano je našao način da veruje u sebe i da sve to izgleda jednostavno. Kontrolisao je svoju igru i jednostavno, dogodilo se to što se dogodilo - izjavio je iznenađeni Vajda. 

Vajda ostaje skroman, ne želeći da preuzme sve zasluge za Đokovićev povratak. Ipak, činjenica je da naš as nije onaj teniser koji može da bude kada slovački stručnjak nije kraj njega. 

- Uf, ne znam sve to. Sa mnom ima neku rutinu, donosim mu smirenost, pozitivnost i veru u to što radi. To vidim u njegovim očima - dodao je bivši teniser. 
 

POVEZANE VESTI

Utorak 17.07.2018. 20:44
Кликнуло??? Кликнуло је то да је Новак на Вимблдону сваки дан, за ручак појео један крвави бифтек уместо барених маслачка са детелином.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online