Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 14.09.2010.
00:12 >> 10:13h
Vestionline A

Nadal pobedio Đokovića i osvojio titulu

Španski teniser Rafael Nadal trijumfovao je na ovogodišnjem US Openu, pošto je u uzbudljivom finalu savladao Srbina Novaka Đokovića rezultatom 3:1, po setovima 6:4, 5:7, 6:4, 6:2.

Jedan od retkih tenisera koji su se okitili titulama sa svih gren slemova: Rafa Nadal

U veoma kvalitetnom finalnom meču Otvorenog prvenstva SAD u tenisu, prvi igrač sveta Rafael Nadal uspeo je da savlada trećeg tenisera Novaka Đokovića posle velike borbe u četiri seta. 

Oba tenisera ušla su silovito u meč sa tim što je Nadal, u svom stilu, "stizao nemoguće" i već je prvom gemu napravio brejk. Đoković je nastavio da "napada"

Nadal je najbolji na svetu

 

Đoković je posle meča izjavio da je Rafael Nadal trenutno najbolji igrač na svetu.


"Tom čoveku morate da skinete kapu za sve što radi na terenu i van njega. Veliki šampion, veliki čovek i primeran sportista. On je najbolji teniser današnjice, a moguće i da će biti najbolji ikada", rekao je srpski teniser.

Nadala i to mu se isplatilo u četvrtom gemu kada je uspeo da vrati "brejk" i izjednači na 2:2. Međutim već u narednom gemu Nadal sa tri laka poena stiže na 0:40 i pravi "ribrejk", nakon čega je Novak iznerviran polomio reket. Ništa se nije promenilo u odnosu snaga u nastavku, ali nijanse su bile na strani Nadala koji je uspeo da sačuva servis i dobije prvi set sa 6:4.

Već na startu drugog seta Nadal počinje polako da pokazuje slabosti, dok Đoković nastavlja da igra na veoma visokom nivou, sa perfektnim udarcima iz forhenda i bekhenda. Uspeo je Novak da oduzme servis Špancu u trećem gemu i povede sa 3:1. Naredna dva gema nije bilo "brejka", posle čega Španac ponovo preuzima inicijativu na terenu. U sedmom gemu pruža sjajan otpor Đokoviću, pritiska Srbina i sa nekoliko vanserijskih udaraca uspeva da realizuje treću brejk loptu i vrati se u drugi set (3:4). U narednom gemu Nadal lagano stiže do 4:4 i potom ponovo pritiska servis Đokovića.

Međutim, kod 30:30 kiša je počela da pada i meč je prekinut na naredna sva sata. U 2 sata po našem vremenu finale US Opena je nastavljeno, a nakon dobijenog gema na svoj servis za 5:4, srpski teniser je uspeo da iskoristi prvu brejk loptu na servis Španca, čime je poravnao rezultat na 1:1.

Dalje nije mogao - Novak Đoković

U trećem setu Novak je odmah izgubio svoj servis i Nadal je ubrzo poveo sa 2:0. Svaki naredni gem na svoj servis, Srbin je nekako uspevao da spase, ali tako je samo uspeo da prolongira neizbežno, jer Nadal do kraja nije dozvoljavao brejk. Đoković je posle mnogo spašenih brejk lopti pri rezultati 5:4 za Španca imao 15:30, ali je prvi igrač sveta sa tri fantastična servisa rešio ovaj set u svoju korist sa 6:4, čime je poveo sa 2:1.

Na početku četvrtog seta Đokovićeve lopte su za malo završavale u autu, dok su Nadalove za malo lizale linije, što je Srbina u dobroj meri demoralisalo, pa je odmah pretpeo brejk, a onda kao posledica pada u igri srpskog tenisera, Španac je ubrzo stigao do prednosti od dva brejka i rezultata 5:1. Novak je uspeo da smanji, ali je to bilo sve što je mogao da napravi, pošto je Nadal pobedio sa 6:2.

Nadalu je ovo bilo 11. gren slem finale, a do sada je izgubio samo dva puta. Ovo mu je bilo prvo finale na US Openu, a pošto je trijumfovao postao je jedan od retkih tenisera koji su osvojili sva četiri gren slem turnira.

Novaku je ovo bilo drugo finale Otvorenog prvenstva SAD (2007. izgubio od Federera). Prethodne dve godine stizao je do polufinala u Njujorku. Najboljem srpskom teniseru u istoriji ovo je bilo treće gren slem finale, a osvojio je samo Australijan Open.

Nadali je pripao ček na 1.700.000 dolara, a Đokoviću upola manje, odnosno 850.000 dolara. Ukupan nagradni fond US Opena bio je 22.668.000 dolara.

POVEZANE VESTI

Utorak 14.09.2010. 12:42
nadal je najbolji igrač koji je ikad rođen samo se bojim da mu je igrački vijek kratak.sva njegova tajna je u nevjerovatnoj bazini nogu što u tenisu niko nije postigao do sad.đoković je na vrhuncu svoje igre ali pati od malodušnosti kad ga ne ide i lako se predaje.čestitka obojici
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online