Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 16.09.2010.
12:43 >> 00:02h
Vestionline, Tanjug A

DK: Đoković i Štepanek otvaraju polufinale

Najbolji srpski teniser Novak Đoković i Čeh Radek Štepanek sastaće se u petak u prvom polufinalnom meču Svetske grupe Dejvis kupa, dok se u drugom duelu sastaju Janko Tipsarević i Tomaš Berdih, odlučeno je danas žrebom u beogradskoj Areni.

"Orlovi"

Istorijski duel teniske reprezentacije Srbije i Češke u Dejvis kupu otpočeće mečom između našeg najboljeg igrača Novaka Đokovića i Radeka Štepanek, a žrebom je odlučeno da u drugom duelu snage odmere Janko Tipsarević i Tomaš Berdih.

Selektor teniske reprezentacije Srbije Bogdan Obradović naglašava da je atmosfera u ekipi odlična i da su igrači osokoljeni Novakovim uspehom u Njujorku.

"Uz dobru atmosferu u našem timu, moram da priznam da smo svi dodatno motivisani i polufinalom Dejvis kupa ali i Novakovim uspehom na US Openu. Igrači su odlično radili sa Pilićem, a i kada smo im se Novak i ja pridružili sve je bilo kako treba", rekao je Obradović.


Strateg naših tenisera je istakao i da meč sa Česima uopšte neće biti lak.


"Izuzetno težak meč nas čeka, ali Srbija je već pobeđivala velike timove u teškim duelima. Igrači su veoma motivisani, igraju za svoju publiku i zemlju. Optimista sam", poručio je Bogdan Obradović.

Najbolji srpski teniser Novak Đoković kaže da s optimizmom očekuje meč protiv Češke.

"Radek Štepanek svakako nije lak zalogaj, ali ću se potruditi da se na vreme oporavim od teških mečeva u Njujorku kako bih Srbiji doneo prvi poen. Igrao sam protiv Štepaneka nekoliko puta i znam da me čeka izuzetno borben protivnik, dobar i u defanzivi i u ofanzivi", rekao je Đoković i dodao da će uz podršku beogradske publike reprezentacija Srbije ima velike šanse za plasman u finale Dejvis kupa.

Janko Tipsarević će sutra u drugom meču dana igrati protiv Tomaša Berdiha.

"Berdih je ove sezone svakako jedan od najboljih igrača sveta. Činjenica je, takodje, da je za mesec dana imao samo jedan meč, završen porazom u prvom kolu US Opena", rekao je Tipsarević.

Viktor Troicki je istakao da očekuje podršku publike.

"Želeli smo da Arena bude ispunjena u ovom, za nas najvažnijem meču, i ta želja će nam očigledno biti ispunjena. Nadam se da ćemo zajedno doći do trijumfa", porucčo je Troicki.

Najbolji srpski dubl igrač Nenad Zimonjić istakao je da će da biti spreman za dubl meč.

"Moje najlepše uspomene upravo su vezane za Arenu, gde smo pre tri godine ostvarili plasman u Svetsku grupu pobedom nad Australijom. Tada je publika bukvalno disala sa nama i zajedno sa nama ostvarila pobedu. Nadam se da će nas publika i ovoga puta u velikom broju dočekati u Areni i da će u jednom ritmu sa nama ostvariti istorijski uspeh", naglasio je Zimonjić.

U drugom polufinalu Dejvis kupa sastaju se Francuska i Argentina.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online