Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 17.09.2010.
18:11 >> 22:35h
Vestionline A

DK: Troicki izgubio od Štepaneka

Najbolji teniseri Češke poveli su protiv Srbije 1:0 u polufinalnom duelu Svetske grupre Dejvis kupa, koji se igra u Beogradskoj areni.

Troicki nije dorastao zadatku

U prvom današnjem singlu Radek Štepanek je pobedio Viktora Troickog rezultatom 4:6, 6:2, 6:4, 6:4.

Troicki: Nije sve izgubljeno

"Odlično sam počeo meč, ali sam pao u drugom setu. Meč je praktično odlučen u trećem setu kada sam propustio šest brejk lopti. Znao sam da postoji mogućnost da menjam Đokovića, ali sam se čudno osećao", rekao je srpski teniser i dodao:

"Nije mi se svidela publika iz vip-lože, koja je izašla već posle prvog seta. Stepanek je dobro igrao. Dva puta sam ga pobedio u Americi, ali je on danas bio bolji. Moram što pre da zaboravim današnji meč. Nije još sve gotovo. Imamo još šansi za pobedu".


Troicki je već na na startu prvog seta oduzeo gem na servis protivnika. Srpski teniser je do kraja seta zadržao prednost od dva gema i ovaj deo meča dobio rezultatom 6:4. Štepanek je poveo 3:0 na startu drugog seta. On je sigurnom igrom u polju i odličnim prvih servisom lako dolazio do poena. Troicki je pravio previše grešaka, ali je uz dosta problema uspeo da smanji na 3:1. Čeh je potom poveo 4:1, a onda je držao prednost od tri gema do rezultata 5:2. Štepanek je uspeo da napravi još jedan brejk i da izjednači na 1:1 u setovima.

Oba tenisera osvojila su prva dva gema na svoje servise u trećem setu. Troicki je u trećem gemu propustio brejk lopte, a Čeh je poveo 2:1. Srbin je brzo izjednačio na 2:2, a onda je imao dve brejk šanse da povede 3:2. Međutim, Štepanek je uspeo da sigurnim servisom povede 3:2. Oba tenisera su potom osvajala gemove na svoje servise do vođstva 5:4 za češkog igrača. On je iskoristio nešto lošiji servis Troickog i treći set dobio rezultatom 6:4.

Radek Štepanek 

Srpski i češki teniser osvojili su po dva gema na svoje servise, a onda je Troicki pri rezultatu 2:2 napravio brejk. Međutim, Čeh je odmah uzvratio ribrejkom. Oba tenisera su potom osvajala gemove na svoje servise do rezultata 5:4 za Štepaneka. Čeh je napravio još jedan brejk i zasluženo je stigao do pobede.

Štepanek: Bilo je teško

"Iznenadio sam se kada sam saznao da Đoković neće igrati. Ostao sam fokurisan jer sam znao da je Troicki odličan igrač. Ova sezona mi je izuzetno teška i drago mi je što u Dejvis kupu igram dobro. Bio sam nervozan na startu meča, ali sam tokom duela pronašao svoju igru koja mi je donela pobedu. Ovo je tek jedan poen. Nadam se da će Tomaš Berdih da pobedi Janka Tipsarevića", rekao je Štepanek.

"Hvala navijačima. Bili su sjajni kao i uvek. Svuda nas bodre, a ja sam im uzvratio pobedom".

Kasnije danas igraće Janko Tipsarević i Tomaš Berdih.

Sutra će biti odigran meč dublova. Za Srbiju bi trebalo da nastupe Viktor Troicki i Nenad Zimonjić, dok će za Češku igrati Jan Hajek i Ivo Minar. U nedelju će biti odigrana preostala dva meča u singlu, a sastaće se Đoković - Berdih i Tipsarević - Štepanek.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online