Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 10.11.2010.
11:11
Vestionline, Press A

Ana i Ziki žele olimpijsko zlato!

Srpski teniseri Ana Ivanović i Nenad Zimonjić ciljaju zlatnu medalju za našu zemlju na Olimpijskim igrama u Londonu 2012! Njih dvoje će se u engleskoj prestonici takmičiti u mešovitom dublu, a pripreme za to će započeti već na prvom grend slemu predstojeće sezone, Otvorenom prvenstvu Australije u Melburnu.

Ana Ivanović i Nenad Zimonjić

Celu priču je otkrila najbolja slovenačka teniserka Katarina Srebotnik. Naime, iskusna igračica iz Velenja izjavila je da će na Australijan openu, koji se odražava od 18. do 30. januara, igrati u miks dublu sa Danijelom Nestorom, a ne sa Zimonjićem, pošto će on nastupati sa Anom Ivanović.

"Sa Zimonjićem ću sledeće godine igrati na tri grend slema, osim na prvom, u Australiji. Tada ću biti u paru sa Danijelom Nestorom, dok će Zimonjić igrati sa Anom Ivanović, pošto njih dvoje žele da učestvuju na Olimpijskim igrama u miks dublu", rekla je za ljubljansko "Delo" Srebotnikova, koja je u paru sa Zikijem dva puta osvajala Rolan Garos.

Ovom informacijom iznenađen je i selektor Fed kup reprezentacije Srbije, stručnjak koji je radio sa Anom Ivanović dok je bila mlada igračica, Dejan Vraneš. On smatra da bi Ziki i Ana mogli da budu veoma kvalitetan dubl koji ima šanse da se okiti jednom od medalja na Letnjim olimpijskim igrama u Londonu, koje se održavaju za dve godine od 27. jula do 12. avgusta.

"Stvarno nisam znao za takav dogovor. Biće to dobar dubl... O Zimonjiću kao igraču u konkurenciji parova ne treba trošiti reči, svi znamo ko je i šta je. Što se tiče Ane, ona je visoka, ima dobar servis, dobro igra voleje, što su sve kvaliteti koje traži dubl. Može to da bude veoma dobra kombinacija. Videćemo još koliko će Ana imati vremena da se posveti miks dublu. Očekujem i verujem da će ona i Ziki igrati zajedno na grend slemovima i, recimo, na Indijan Velsu. Oni nikada do sada nisu igrali zajedno i zaista sam prijatno iznenađen.. Kada se budu upoznali bolje na terenu, videćemo kako će funkcionisati. Sigurno će Ziki preneti iskustvo i znanje na Anu i smatram da bi mogli da stignu i do medalje na Olimpijskim igrama u Londonu. Zašto da ne?", smatra Vranješ.

Inače, na OI u gradu na Temzi po prvi put za medalju moći će da se bore mešoviti dublovi, tako da bi eventualnim uspehom Ana i Nenad definitivno ušli u istoriju i olimpijskog pokreta i samog belog sporta. Teniski olimpijski turnir održavaće se na travnatim terenima Ol Ingland tenis i kriket kluba u Vimbldonu. 

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online