Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Sreda 24.07.2013.
14:52
P. Živković - Vesti A

SP u Barseloni: Srbija potopila Mađarsku!

Srbija posle odlične i zanimljive utakmice savladala Mađarsku u drugom kolu Svetskog prvenstva u Barseloni - 13:10 (2:3, 5:2, 2.2, 4:3).

Kapitenski: Vanja Udovičić
 

Srbija je potopila Mađarsku i praktično obezbedila sebi lakšeg rivala u osmini finala Svetskog prvenstva. Izabranicima Dejana Savića preostaje još duel sa Kinom (petak, 9.30), ali već sad se može reći da su "delfini" osigurali prvo mesto u grupi.

Srbija je nastavili niz dobrih rezultata protiv severnih suseda. Iako Mađari više nemaju selektora Deneša Kemenjija i asove poput Kašaša, Kiša ili Sečija, jasno je da ima stasava nova generacija koja u perspektivi Srbiji može da bude najveći rival. I utakmica u Barseloni je baš to pokazala. Atraktivan vaterpolo, česte rezultatske promene, i majstorije sa obe stane, zadovoljili su sve vaterpolo sladokusce. Za naš tim su osvojeni bodovi najvažniji, jer ekipa još ne igra u željenom ritmu, jer Savić i stručni štab žele da formu tempiraju za drugu nedelju kad će se i odigrati najvažniji mečevi.


Mađari su bolje otvorili utakmicu. Sjajni centar Harai "zaradio" je čak tri isključena srpskih bekova, pa su Sivoš i Deneš Varga doneli početnu prednost rivalu od 2:0. Uzvratio je Filip Filipović u sledećem napadu, u prvoj situaciji sa igračem više za naš tim. Dva minuta pre kraja prvog period fenomenalan gol postigao je Andrija Prlainović za prvo izjednačenje. Imala je Srbija priliku preko Marka Ćuka da već u prvom periodu preokrene rezultat, ali je njegov udarac zaustavila prečka. To je kaznio Vamoš za novo vođstvo Mađara.


Srbija je sjajno odigrala u drugoj četvrtini. Vrlo brzo su Filip Filipović i Duško Pijetlović uspeli da postignu golove i donesu nam prvo vođstvo. Madaraš je uspeo da izjednači... Usledila je dobra odbrana Mitrovića, iz kontre je Udovičić pogodio za 5:4, da bi u sledećem našem napadu Filipović asistirao Nikiću za prvi vođstvo od dva gola razlike - 6:4. Mađarska je smanjila preko Hošnjanskog na 6:5, a u sledećem napadu Pijetlović se izborio za igrača više. Selektor Savić uzeo je tajm-aut, a Andrija Prlainović je preciznim udarcem vratio dva gola prednosti.


Srbija je u trećem periodu mogla da obezbedi pobedu. Poveli smo sa 8:5 prvencem Dušana Mandića, a imali smo i igrača više i lepu priliku da obezbedimo četiri gola viška. Mađari su kaznili naše promašaje i golovima Deneša Varge i Sivoša smanjili na 8:7. Srećom, u sledećem napadu i Miloš Ćuk je uspeo da postigne svoj prvi gol na šampionatu - 9:7.


Poslednja četvrtina je počela onako kako smo priželjkivali. Golovima Nikića i Prlainovića povela je Srbija sa 11:7, činilo se da je pobednik tada rešen. Izgleda da su tako pomislili i srpski igrači, koji su se opustili, a rival je za nepuna tri minuta postigao čak tri gola - 11:10! Međutim, kad god se protivnik približavao Srbija je odigrala najbolje. Mandić se izvukao na poziciju centra, "zaradio" je isključenje, a Stefan Mitrović u pravo vreme postiže svoj prvi gola na prvenstvu - 12:10. Tačku na pobedu stavio je Slobodan Nikić, koji je iz tri udarca na ovoj utakmici postigao isto toliko golova!

Srbija - Mađarska 13:10 (2:3, 5:2, 2:2, 4:3)
Bazen: Bernat Pikornel. Gledalaca: 1.000. Sudije: Margeta (Slovenija) i Korizna (Poljska).
SRBIJA: B. Mitrović, Mandić 1, Gocić, Udovičić 2, Ćuk 1, D. Pijetlović 1, Nikić 3, Aleksić, Rađen, Filipović 2, Prlainović 3, S. Mitrović 1, G. Pijetlović.
MAĐARSKA: Nađi, Gor-Nađi, Madaraš 2, Batori, Vamoš 2, Hošnjanski 1, Adam Deker, Sivoš 1, Daniel Varga, Deneš Varga 3, Bedo, Harai 1, Atila Deker.

POVEZANE VESTI

Sreda 24.07.2013. 18:41
odose gembesi,bravo nasi
Sreda 24.07.2013. 19:49
"hun" najiskrenije saučešće.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online