Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 24.06.2017.
18:29 >> 21:42h
Vestionline A

Triler Srbiji: "Delfini" posle peteraca u finalu Svetske lige

Da se zna ko je vladar planete! Srbija se plasirala u finale Svetske lige pošto je u triler meču tek posle petaraca uspela da pobedi SAD - 13:11. Posle 32 minuta bilo je 8:8. Protivnik četi Dejana Savića u borbi za odbranu krune u ovom takmičenju biće Italija, koja je, takođe, posle peteraca bila bolja od Hrvatske - 9:7.

waterpoloserbia.org
U napad na novu krunu: Vaterpolisti Srbije teže nego što se očekivalo slomili Amerikance

Umalo senzacija u bazenu, ali... Uspeli su srpski "delfini" da na jedvite jade stignu do finala. U rulet seriji, ruka nije zadrhtala Filipoviću, Prlainoviću, Aleksiću, Subotiću i na kraju Ćuku, dok je Marko Vavić promašio jedini kod Amera, u četvrtoj seriji, kada je Mitrović bio uspešniji.

Mučila se Srbija ceo meč, loše je bila realizacija igrača više. Osim vođstva od 2:0, u većem delu meča su Ameri vodili. Filipović je u finišu preokrenuo rezultat, poveli smo 8:7, ali su izabranici Dejana Udovičića izborili peterce. U poslednjoj sekundi meča, Aleksić je sa centra postigao gol, ali on nije priznat iako je Mitrović signalizirao da je dirao loptu.

Kod Srbije, po dva gola postigli su Prlainović i Aleksić, dok se se jednom u listu strelaca upisali Pijetlović, Filipović, Mitrović i Viktor Rašović, U prvom poluvremenu na golu je bio Gojko Pijetlović, koga je u nastavku zamenio Branislav Mitrović.

Prvi finalista je Italija, koja je pobedila Hrvatsku - 9:7 posle peteraca. Finale se igra u nedelju od 15 časova. Za treće mesto, sat i po ranije igraju SAD i Hrvatska.

PROČITAJTE TOK MEČA!

PETERCI - Filipović prezican - 1:0, Boven izjednačuje - 1:1, Prlainović siguran - 2:1, Rols - 2:2, Aleksić pogađa - 3:2, De Trejn - 3:3, Subotić - 4:3, Vavić, Pijetlović brani. Srbija ima meč loptu. Ćuk precizan, Srbija je u finalu!!!

32. minut - Stativa Prlainovića, poslednji napad imaju Ameri. Gotovo je, igraće se peterci. Zanimljivo, sva četiri meča u subotu rešena su petercima. Drama u finišu, Aleksić je šutirao sa centra, lopta je ušla u mrežu, ali nikog nije udarila, iako je Mitrović signalizirao sudiji. Ipak, kraj, peterci!!!
29. minut - Danstejn postiže gol, Ameri se ne daju - 8:8. Drama u finišu.
28. minut - Goool, Filipović, konačno Srbija vodi 8:7.
27. minut - Prlainović donosi novo izjednačenje - 7:7.
26. minut - Ameri opet vode - 7:6.
25. minut - Viktor Rašović konačno donosi izjednačenje Srbiji.
ČETVRTA ČETVRTINA
24. minut - Pred poslednju četvrtinu, Ameri vode 6:5.
22. minut - Pijetlović konačno postiže gol - 6:5.
21. minut - Boven postiže gol sa igačem više - 6:4.
20. minut - Gol Prlainovića, Srbija u igri - 5:4.
19. minut - Amerikanci vode 5:3, strelac je Rols.
17. minut - Branislav Mitrović na golu Srbije umesto Gojka Pijetlovića.
TREĆA ČETVRTINA
16. minut - Milan Aleksić postiže drugi gol na meču - 4:3. Gotova je druga četvrtina, 4:3 za Amere. Vatreomet golova u drugih osam minuta.
14. minut - Hoer postiže novi gol, vode Amerikanci 4:2.
13. minut - Preokret, De Trejn postiže i treći gol za Amere, koj vode 3:2.
12. minut - Helok izjednačuje - 2:2.
10. minut - Stefan Mitrović postiže i drugi gol - 0:2. Probudili se "delfini". Lep gol Boumena, prvi put je savladan Pijetlović - 1:2.
9. minut - Milan Aleksić postiže prvi gol na meču - 0:1.
DRUGA ČETVRTINA
8. minut - Neverovatno, ali bez golova u prvoj četvrtini, ispromašivala se Srbija. Četiri puta nije iskoristila igrača više, tri stative, odlični golman Beron.
6. minut - I na drugoj strani odličan je Gojko Pijetlović. Golmani su obeležili dosadašnji tok meča.
5. minut - Golman Amera Baron odličan na startu meča.
3. minut - Gojko Pijetlović skida zicer Amerima sa igračem više. Nema golova još uvek. Srbija ne koristi dva igrače više.
1. minut - Utakmica je počela.

SRBIJA: G. Pijetlović, Subotić, V. Rašović 1, Ćuk, D. Pijetlović 1, Ubović, Aleksić 2, Drašović, Filipović 1, Prlainović 2, S. MItrović 1, B. Mitrović. Selektor: Dejan Savić.

SAD: Beron, Hoer 1, De Trejn 1, Obert, Halok 1, Vavić, Danstejn 2, Karnigla, Boven 2, Ramirez, Rols 1, Irving, Holand. Selektor: Dejan Udovičić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online