Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 25.06.2017.
14:42 >> 16:30h
Vestionline A

Ovi momci su neuništivi: Srpski "delfini" odbranili Svetsku ligu

Šampioni ostaju šampioni čak i kada ne igraju onako kako znaju! Srbija je vladar planete, najbolja vaterpolo selekcija današnjice! U finalu Svetske lige, srpski "delfini" su u neizvesnom meču pobedili Italiju - 10:9 (1:4, 2:0, 5:2, 2:3). Tako je četa Dejana Savića odbranila titulu od prošle godine u Kini.

N. Đurović
Novo zlato za Filipa Filipovića i Andriju Prlainovića

Ovi momci su neuništivi, preplatili su se za zlata. Kao i protiv Amerikanaca u polufinalu, i sada su su se evropski, svetski i olimpijski šampioni mučili, ali na kraju slavili. Krajem prve četvrtine, vodili su "azuri" čak sa 4:0, ali onda sledi buđenje šampiona.

Do poluvremena, Srbija je uspela da stigne na samo gol zaostatka. U trećoj četvrtini sa dva gola Gavril Subotić je preokrenuo rezultat. U trećem periodi igre odličan je bio i Stefan Mitrović. Kada je usledila "bomba" Filipovića sa 10 metara za vođstvo od 8:6 krajem treće deonice meča činilo se da je slomljen otpor Italijana, ali..

"Azuri" na startu poslednje četvrtine brzo stižu do tri gola i preokreta. Tada na scenu stupa najbolji centar planete Duško Pijetlović, koji sa dva gola sa igračem više dovodi "delfine" do novog zlata. U finišu, Italiji su imali dva napada za izjednačenje, ali granitna odbrana Srbije na čelu sa Gojkom Pijetlovićem je bila nesavladiva. U prve dve četrtine na golu je bio Branislav Mitrović. Bila je ovo šeta kruna u Svetskoj ligi za Srbiju.

Duško Pijetlović i Stefan Mitrović po tri puta su zatresli mrežu rivala. Gavril Subotić je postigao dva, a jedn gol Filipović i Prlainović iz peterca. Kod Italijana, najbolji su bili Fijoli i Di Fulvio sa tri gola.

Naredne godine, finalni turnir Svetske lige igraće se u Tokiju. Ovo takmičenje bila je generalna proba pred SP u Budimpešti narednog meseca.

PROČITAJTE TOK UTAKMICE!

32. minut - Srbija je odbranila krunu u Svetskoj ligi. Pobeda 10:9!!!
30. minut - Srbija sa igračem više postiže gol, opet Pijetlović  - 9:10.
29. minut - Rašović ne koristi igrača više.
28. minut - Italijani imaju napad sa igračem više. Isključen je Duško Pijetlović. Fijoli za vođstvo Italije, preokret "azura". Pijetlović izjednačuje - 9:9.
26. minut - De Fulvio postiže i trećiu gol za Italiju - 7:8. Novi gol Italijana, Galo izjednačuje - 8:8.
ČETVRTA ČETVRTINA
24. minut - Ne predaju se Italijani, De Fulvio koristi igrača više  - 6:7. Filip Filipović iz velike udaljenosti postiže gol, pred poslednju četvrtinu Srbija vodi 8:6.
23. minut - Srbija na plus 2 - 7:5. Gol sa igračem više - Opet Mitrović.
21. minut - Fijoli postiže gol za Italijane - 5:5. Mitrović u sledećem napadu koristi igrača više - 5:6.
20. minut - Rašović je bio u kontri, ali nije uspeo da postigne gol.
19. minut - Subotić, za preokret  - 4:5.
18. minut - Gool, Gavril Subotić - 4:4. Još jednom se Srbija sjajno brani sa igračem manje.
TREĆA ČETVRTINA - Opet Italijani prvi stižu do lopte. Na golu je Gojko Pijetlović.
16. minut - Na poluvremenu, Italija odlazi sa golom više - 4:3. Drugu četvrtinu Srbija dobila 2:0.
14. minut - Branislav Mitrović je odličan na golu "delfina" u drugoj četvrtini. 
12. minut - Peterac za Srbiju, siguran je Prlainović - 4:3.
11. minut - Duško Pijetlović postiže drugi gol za Srbiju - 4:2.
DRUGA ČETVRTINA
8. minut - Bodegas nastavlaj seriju Italije. Greška golmana Mitrovića - 4:0. Konačno, Stefan Mitrović postiže prvi gol za Srbiju - 4:1. Kraj prve četvrtine - 4:1.
6. minut - Ćito koristi igrača više, već 3:0 za Italijene.
4. minut - Fijoli postiže gol sa igračem više - 2:0.
3. minut - Di Fulvio postiže prvi gol na meču, Italija vodi 1:0.
2. minut - Prlainović pogađa stativu u prvom napadu Srbije.
1. minut - Utakmica je počela, prvi napad ima Italija. Na našem golu je Branislav Mitrović.

ITALIJA: De Lungo, Di Fulvio 3, Ćito 1, Filjoli 3, Mirarči, Veloto, Nora, Galo 1, Bodegas 1, Aikardi, Bertlo, Volarević. Selektor Kampanja.

SRBIJA: G.Pijetlović, Subotić 2, Rašović, Ranđelović, Ćuk, D. Pijetlović 3, Ubović, Aleksić, Drašović, Filipović 1, Prlainović 1, S. MItrović 3, B. Mitrović. Selektor: Savić.

U borbi za treće mesto, Hrvatska je ubedljivo pobedila SAD - 10:4.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online