Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 04.06.2014.
11:45
Telegraf A

Obrenovčani se dave u smradu i fekalijama

Iako je prošlo više od deset dana od ukidanja vanredne situacije i početka stabilizacije u poplavljenim područjima, u pojedinim delovima Obrenovca i dalje su uslovi za život potpuno nemogući. Voda je visine pola metra, širi se nesnosan smrad, a oni koji su živeli tamo čamcima dolaze do svojih stanova.

Pokušaji normalizacije života u Obrenovcu i dalje su jalovi

Jedan od takvih primera je naselje Viraga. Čitateljka Telegrafa Jelena Nikolić, koja je živela u tom delu Obrenovca, navodi da je stanje tamo još uvek katastrofalno.

- Naselje pod vodom toliko smrdi da je nemoguce da se priđe ikako. Moj stan koji je u prizemlju totalno je uništen, sa sve dokumentima i ostalim stvarima, pa čak je i kontejner stigao da se izruči bukvalno ispred stana – kaže ona.

Jelena navodi da je glavni problem voda koju je jednostavno nemoguće izbaciti, uprkos pumpama koje rade i izvlače je stalno.

- Po informacijama koje imam, podvodne vode i kanalizacija stvaraju problem priliko čišćenja, pa je svaki trud uzaludan! Toliki smrad, toliko dana da stoji u svemu tome! Voda neće da izađe, non-stop se vraća, jer kanalizacioni sistem još nije sređen – objašnjava Nikolićeva.

Prema njenim rečima, stanari ovog naselja su pretrpeli ogromnu štetu, a osiguravajuće kuće neće procenjivati štetu dok se voda ne povuče. A kad će se to desiti, to niko ne zna.

- Ljudi koji su na prvom, drugom i trećem spratu čamcima ulaze do stanova da izbace ustajalu hranu i da očiste frižidere i zamrzivače! Šteta je napravljena totalna i samo me zanima kad će se nešto napraviti, kad će se krenuti s čišćenjem? Bili su i iz osiguravajućih kuća, ali neće praviti zapisnike o šteti sve dok se voda ne povuče. Voda je postala kao majdanska bara, neke čudne zelene boje, i nezamislivo smrdi – ističe Jelena.

Ona se zahvaljuje svim ljudima koji su donirali pomoć za Obrenovac i apeluje da ukoliko postoji mogućnost, neko njoj donira inhalator za astmu, koji je potreban njenoj trogodišnjoj ćerki, a koja ona nije u mogućnosti da nabavi.

- Hvala svima koji su poslali pomoć Obrenovčanim. Želim da ponovo živimo kao i pre, ali me zanima kad će se to desiti? Dobili smo neophodnu odeću, obuću, privremeni smeštaj, hranu… Ali treba nastaviti i dalje sa životom. Mojoj ćerki je hitno potreban inhalator. Ona ima 3 godine, a neophodan je na tri sata svaki dan zbog pogoršanja astme. Nemam gde da nabavim, pa molim sve ljude dobre volje koji su u mogućnosti da pomognu. Moj broj telefona je o60 363 60 78, hvala puno unapred - apeluje Jelena.
 

POVEZANE VESTI

Sreda 04.06.2014. 16:08
Biće oni zaboravljeni vrlo skoro, i prepušteni sebi... Kamere će da se okrenu nekim drugim temama...
Sreda 04.06.2014. 20:09
Treba da odgovara taj koji je ukinuo vanredno stanje.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online