Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 24.07.2014.
15:26
Telegraf A

Stanice na kojima treba da se čuvate kontrole

Predstavljamo vam najkritičnija mesta u prestonici, gde će vam karte sigurno trebati. Obratite pažnju i zapamtite ih dobro, jer ćete se ovde sigurno sresti sa kontrolom.

Na nekim punktovima u gradu bus plus kontrola je pojačana
 

Svima se barem jednom do sada desilo da nemamo kartu kada uđemo u gradski prevoz. Da li zbog toga što smo je zaboravili, dok smo se žurno spremali za posao, ili zbog toga što imamo 70 umesto 72 dinara na kartici, ili možda zbog toga što nemamo para da je uopšte kupimo.

Razlog nije ni bitan, jer je posledica za svakog ista- nemaš kartu, dobiješ kaznu. I ta kazna je daleko od jeftine. Pritom, budete prinuđeni da napustite vozilo, što sa sobom nosi neverovantan transfer sramote. Svi pogledi su upućeni ka vama i imate utisak da svi slušaju vaše objašnjavanje sa kontrolorom, što i nije daleko od istine.

U takvoj situaciji, obično zažalite što niste uzeli tu kartu i razog zbog kojeg niste postaje minaran, jer sada morate platiti gotovo deset puta više.

Kontrolori karata u gradskom prevozu, uredno obavljaju svoj posao, tražeći putnicima malene, plave. Međutim, na nekim mestima u prestonici ih ipak ima više nego na drugim. Tako na primer, kada uđete u neki od autobusa, gotovo sigurno znate da sa sobom morate imati kartu, dok na nekim linijama nikada niste naleteli na kontrolu.

U Beogradu postoji nekoliko kritičnih lokacija, na kojima ćete se sigurno susresti sa belim majcama na kojima piše “KONTROLA”. Da ne biste dolazili u takvu situaciju, ili da biste je u najmanju ruku barem izbegli, Telegraf je izdvojio lokacije koje su poznate po najvećem broju Bus-Plus kontrolora.

1. Novi Beograd, stanice oko starog “Merkatora”- svakog jutra oko devet časova, na stanicama koje se nalaze na ovoj lokaciji, kontrolori započinju svoj radni dan. Skupljaju se i ulaze u autobuse 17, 73 i 83. Ako krenete negde radnim danom i zadesite se na ovom mestu, zagarantovano je da ćete naleteti na nekoga od njih. Ako planirate da idete ovuda, ponesite karte.

2. Zeleni venac - oko “Mekdonaldsa” situacija nije toliko kritična, međutim, stanice koje se nalaze ispod, često su meta kontrole. Pre nego što autobus krene, oni poslednji uđu i isproveravaju putnike. Obratite pažnju.

3. Zemun, Pošta – Ovo stajalište je karakteristično po tome što pet dana u nedelji nema nikakve provere, a onda narednih deset sve vrvi od belih maci i aparata za proveru. Neki bi rekli da je dobra strategija, ali da ne biste uleteli u klopku, napravite skrug i zaobiđite ovo stajalište, kao i autobuse 706 i 707.

4. Banovo Brdo, tržni centar “Siti Hol” – u autobuse 52, 88 i 23 redovno ulaze kontrolori. Ovde posebno otvorite oči i pripremite kartice.

5. Palata pravde, oba tramvajska stajališta - nisu samo autobusi ti u kojima morate imati kartu. Tramvaji su takođe postali meta provere. Tako se na ovom mestu sakuplja dosta “Bus-Plusevaca”, obavljajući svoj posao. Pazite na linije 12, 13 i 3.

6. Sava Centar, stanice sa obe strane - vrve od kontrolora, pogotovo u periodu od tri do pet časova. Najčešća meta im je autobus 95, koji ide jako često, a ako ne uđu tu, budite sigurno da će vas sačekati na sledećem stajalištu.

7. Ustanova kulture Palilula- brojevi autobusa 16 i 23 su najviše podložni kontroli.

8. Područje od Belih Voda do Čukaričke Padine - po rečima sagovornika, nema teorije da se ovde provučete bez karte. Zato ih pripremite na linijama 56, 52 i 59.

9. Insitut za majku i dete, Novi beograd- U četrdeset peticu će obavezno ući. Da, ima ih i ovde i često se po najvećoj vrućini ili kiši nalaze ispod nadstrešnica, čekajući prevoz.

10. Ušće- Kod šoping centra čekaće vas kontrola. Najčešće u autobusu broj 84, nakon čega idu do Brankovog mosta, sa dobro pozznatim ” Vašu kartu, molim”.

Ovo su deset najkritičnijih tačaka u Beogradu, gde ćete se sigurno susresti sa kontrolom. Ako zaboravite kartu, naoružajte se strpljenjem, a mi vam svakako preporučujemo da obratite pažnju na ove lokacije.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 24.07.2014. 16:43
"Svi pogledi su upućeni ka vama i imate utisak da svi slušaju vaše objašnjavanje sa kontrolorom, što i nije daleko od istine." ... - то су врло вероватно погледи потомака оних чији су преци куцали своје комшије швабама за време окупације....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online