Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 22.08.2014.
04:31
Z. Gligorijević - Vesti A

Zbog dece čuva korene

Jovica Despotović, rodom iz Despotovca, njegova supruga Sanja, sin Nikola i ćerka Julija trenutno su na odmoru u zavičaju u Despotovcu.

Najlepše u zavičaju: Nikola, Julija, Sanja i Jovica Despotović
 


Jovica je u Despotovcu završio za elektromehaničara, ali je na vreme shvatio da u Srbiji nema perspektive. Zbog toga je po završetku školovanja sa majkom Milicom i ocem Miroslavom Milanovićem otišao u Stokholm. U Švedskoj radi za veliku francusku firmu Reksel, koja se bavi međugradskom optičkom instalacijom s komunikacijom i prodaje elektromaterijal. Njegova supruga Sanja radi kao medicinska sestra.
 

- Volim svoju zemlju, ali je mnogo bolje u Švedskoj. Nisam se pokajao što sam otišao. Mada, nikada se ne zna. Možda će nekada i u Srbiji biti dobro. Za sada Švedska ima mnogo uređeniji sistem, zarada je mnogo bolja, jedino što nam se kulture razlikuju. Oni pripadaju germanskoj, a mi slovenskoj kulturi - navodi Jovica i dodaje da ne planiraju da se vraćaju u Srbiju jer deca tamo pohađaju školu i bave se sportom.


Iako je u Švedskoj već 17 godina, njegova supruga Sanja, rodom iz Čačka, voli da bude u Srbiji sa svojom porodicom jer je ponekad neopisivo vuče nostalgija i želja da vidi rođake i prijatelje.


- S jedne strane smo ekonomski obezbeđeni, ali smo s druge propustili mnoge divne događaje. Najteže mi je što Božić i Novu godinu slavimo van naše zemlje i bez familije. Našu decu učimo srpskoj tradiciji i jeziku, da bi poznavali svoje korene - priča Sanja ne krijući suze.

Stare igre

Nikola, koji svira harmoniku, kaže da mu se sviđa i u Švedskoj i u Srbiji, ali na različite načine. U Švedskoj ima svoj život i drugare, a u Srbiji familiju.
- Roditelji su nas naučili srpski jezik, umem da igram kolo, sviram harmoniku. Poznajem našu istoriju. Zato, kad dođemo u zavičaj, volim da prisustvujem kulturnim manifestacijama kao što su Lipovičke letnje noći. Pored folklora, ovde sam prvi put video neke igre koje ne poznajem, kao što su bacanje kamena s ramena, višeboj, klis i druge igre koje ne poznajem - izjavio je Nikola .

Petak 22.08.2014. 05:18
E Jovice bas nam je drago zbog Vas. Lepo je da ste uspeli u zivotu i da niste gladni. Tvoji tata i mama su prorocki uvideli da sa tvojim kvalifikacijama u Srbiji za tebe nema perspektive, koja je uzgred budi receno uz debelu pomoc sada vec vaseg ministra Karla Bilda i ostale bagre, jos za vrema gradjanskog rata debelo najebala, a onda za vreme bombardovanja i skoro pa dokusurena. Bas nam je milo da ste se snasli i da ste eto uvideli da je tamo mnogo bolje, i da je Svedska uredjenija, koja je eto zadnji put ratovala od januara do avgusta 1814g, zbog nekih nesporazuma sa Norveskom. Pozdravi tatu, mamu i clanove svoje porodice i donesinam i drugi put neke lepe price i najnovije informacije.
Petak 22.08.2014. 07:11
Pametan čovek. A ja dobio poziv za ratni raspored hahahahahah a u invalidskoj penziji sam,kad sam trebao dobiti stan moji papiri se izgubili sa izgovorom ako vam nije jasno imate 1 Opštinski sud u Beogradu i tužite nas hahahhaha,dans živim ko postanar sa troje maloletne dece i invalidskom penziom od 28,000 din. E to je srbija.
Petak 22.08.2014. 07:52
Јовице не сери,набиј ту лову у дупе,и на причај нам приче..завичај и деца за коју годину неће ни знат ида су Срби...какве су ово приче? лимунада..као пун му новчаник па се сетио да је Србин,па још приде мисли и на децу..поудаваће се и поженити за швеђане и збогом дико,ето нових олафа,карлова и остало...Од србије неће остати ни прах... Ја је волим до последње праха,нека сам шворц,пре или касније скинућемо ову фукару,ал сам бре на своме,не љубим ничија дупета .АМИН
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online