Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Ponedeljak 22.09.2014.
14:00
Alo A

Lepotica u uniformi pomaže u Boljetinu

Dušica Stojković (21) iz Beograda, razvodnik Komandnog bataljona Komande za obuku, jedna je od 500 pripadnika Vojske Srbije koji četvrti dan bez prestanka pomažu građanima istočne Srbije čija su se domaćinstva početkom nedelje našla pred naletom poplava i bujica.

Lepa, vredna i hrabra: Dušica Stojković
 

"Ovde smo od četvrtka, što nam ne pada teško, jer smo veoma srećni što možemo da se nađemo ljudima u nevolji. Odmah smo se odazvali da pomognemo, uopšte nismo razmišljali. Najbitnija je organizacija, a pošto veoma dobro funkcionišemo, šteta će zajedničkim snagama biti uklonjena. Ima mnogo mladih pripadnika Vojske Srbije kao što sam ja koji su takođe odmah pristali da dođu", priča Dušica Stojković, prelepa pripadnica Vojske Srbije čija je fotografija sa raščišćavanja terena u Boljetinu ovih dana postala pravi viralni hit na društvenim mrežama.

Kapetan spasao učitelje i đake!

Ivan Nikolić, koji je u opštini Majdanpek zadužen za otklanjanje posledica poplava iz avgusta, kaže da je Vojska pomogla u roku od pola sata.
- Radna grupa Vojske Srbije koja od 1. septembra radi na otklanjanju posledica poplava nedaleko od Boljetina prva je pritekla u pomoć kada je voda nadošla. Kapetan Srećko Videnović došao je na lice mesta zaobilaznim putem jer je put bio presečen i uspeo je da iz poplavljene škole izvuče učiteljicu, učitelja i četvoro đaka, objašnjava Nikolić.

Bujične vode opustošile su stotine kuća u mestu Tekija i Boljetin i posledice razaranja koja su se desila u ponedeljak ujutru, za samo nekoliko minuta, zastrašujuće su. Prema rečima meštana, dobro je što se nesreća dogodila u toku dana, kada su bili budni.

"Da se ovo dogodilo u toku noći, ko zna koliko bi ljudi poginulo. Voda je za deset minuta prekrila selo. Nosila je automobile, stoku, mašine... Meni je odnela nekoliko ari placa i objekte koji su bili tamo", kaže Lazar Đorđević, vlasnik prodavnice u centru Boljetina.

Vojska je trenutno angažovana u Tekiji, Boljetinu, Kazanskom Potoku i Milutinovcu, gde će, ako uslovi dozvole, biti postavljen most "Bejli".


Vojnici i starešine iz sastava više jedinica Kopnene vojske i Komande za obuku sa inženjerskim mašinama, kamionima i alatom uz pomoć stanovništva osposobljavaju saobraćajnice, izvlače mulj i nanose iz kuća i podruma i sakupljaju pokućstvo, poljoprivrednu mehanizaciju i vozila koje je bujica odnela.

Dušica (treća s desna) raščišćava rame uz rame sa muškim kolegama
 

"Kada smo stigli, šteta je bila tolika da nismo znali odakle da počnemo. Trenutno se nalazimo u mestu Boljetin, gde na sreću žrtava nema. Radimo zajedno sa meštanima. Divno je videti koliko sigurnosti pružamo stanovništvu", kaže Dušica Stojković.

Potpukovnik Dragan Milenkov, član kriznog štaba, rekao je da je angažovanje profesionalnih vojnika i starešina primerno.

"Dovoljno je videti sa koliko volje ovi momci i devojke rade, koliko sebe ulažu kako bi pomogli ljudima u nevolji, da bi bilo jasno zašto je Vojska Srbije toliko cenjena među građanima. Ovde, u Boljetinu, intenzivno radimo i procenjujemo da bismo za nekoliko dana ovde mogli da završimo posao", rekao je potpukovnik Milenkov.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 22.09.2014. 15:00
uz svo postovanje zenama i curama koje su u vojsci..ali iskreno drugo i ne mogu da rade..sem da piskaraju po kancelarijama..da peru i peglaju uniforme..rasturaju brakove oficirima i podoficirima...dugo godina radim u vojsci...od kada su poceli da primaju zene..ionako tesku situaciju u vojsci one su nacinile jos tezom..jer jedna cura u odelenju narusava citav borbeni poredak.jer ne mozete da poverujete koliko one ne shvataju sta je vojska i umetnost ratovanja,obuku itd...opet kazem postovanje zenama koje imaju volju ali nije to poso za njih...
Ponedeljak 22.09.2014. 14:04
Јој што би воло да ми Душица командује
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online