Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Ponedeljak 17.11.2014.
15:33
Beta A

"Vrlo važne bebe": Šta je to?

Sve bebe koje se budu rodile u beogradskoj Ginekološko-akušerskoj klinici (GAK) "Narodni front" do kraja naredne godine dobiće ekološki sertifilat "Vrlo važne bebe", u sklopu projekta "Slobodan izdanak" čiji je cilj edukacija o važnosti zaštite životne sredine.

Bebe koje se budu rodile u GAK "Narodni front" do kraja 2015. dobiće eko-sertifilat "Vrlo važne bebe", s ciljem edukacije o važnosti zaštite životne sredine (Ilustracija)
 

Akciju sprovode udruženje "Čuvari prirode" i GAK "Narodni front" uz podršku Sekretarijata za zaštitu životne sredine Beograda, rečeno je u porodilištu prilikom uručivanja prvog sertifikata Teodoru Jorgačeviću i njegovim roditeljima.

Predsednica udruženja "Čuvari prirode" Jasmina Čevrljaković objasnila je da će bebe i njihovi roditelji, prilikom odlaska iz porodilišta dobijati eko sertifikat, kao i letak koji ih upućuje na to da je za odrastanje njihove dece najvažnije zdravo okruženje.

"Cilj je da se osnaži porodica u aktivnom preuzimanju vaspitanja po načelima održivog razvoja. Zbog toga je u sobi gde se bebe pripremaju za napuštanje porodililišta napravljen i dekorativni pano gde roditelji mogu da naprave prve slike pre odlaska kući, koji treba da ih podseća na važnost zaštite životne sredine", kazala je ona.

Kako je navela, sredstva za projekat su obezbeđena preko konkursa Sekretarijata za zaštitu životne sredine "Zeleno srce za beli grad".

Čevrljakovićeva je kazala da postoji ideja da se projekat proširi i na druga porodilišta u gradu, ali i na porodilišta u čitavoj Srbiji, i pozvala sva zainteresovana porodilšta da se jave ukoliko žele saradnju.

Vršilac dužnosti direktora GAK "Narodni front" Snežana Rakić istakla je da projekat veoma značajan, kako bi se bebe od rođenja uvele u svet ekologije, podsetivši da se u tom porodilištu godišnje rodi oko 7.000 beba.

Sekretar Sekretarijata za zaštitu životne sredine Goran Trivan je izrazio zadovoljstvo zbog akcije koja će omogućiti da veliki broj beba bude vaspitavan u duhu zaštite životne sredine. On je pozvao i sve roditelje novorođenih beba da svake godine, tokom pet godina, sade po jedno drvo, jer će ta stabla biti dovoljna da proizvode kiseonik za njihov čitav život.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 17.11.2014. 15:45
Zdravo zivotno okruzenje u Srbiji moze da se pronadje jedino na nekoj planini u Beogradu sigurno NE.
Ponedeljak 17.11.2014. 19:58
Зар остале бебе нису ВРЛО ВАЖНЕ БЕБЕ?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online