Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 01.01.2015.
16:54
Srna A

Mali uručio po 300.000 dinara majkama prvorođenih beba

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali uručio je danas po 300.000 dinara majkama prvorođenih beba u 2015. godini u Beogradu.

FoNet/Zoran Mrđa
Siniša Mali sa jednom od majki koje su se porodile odmah posle ponoći
 

Mali je tokom obilaska GAK Narodni front u kojoj su Danijela Živanović i Darinka Grujić nešto posle ponoći donele na svet dečaka Nemanju i devojčicu Mašu, rekao da će praksa novčanog pomaganja prvorođenih dečaka i devojčice biti nastavljena i u narednim godinama.

"Grad Beograd od ove godine novčano pomaže prvorođene bebe i to i žensko i muško dete. Za mene ne postoji lepši način da započnem Novu godinu od posete porodilištu i obilaska prvorođenih beba u Beogradu. Ove godine prva beba se rodila minut nakon ponoći i zove se Nemanja, a teška je 3,2 kilograma. Drugorođena beba je Maša koja se rodila 20 minuta nakon ponoći i ima 3,5 kilograma", kazao je Mali.

Gradonačelnik je dodao da je prošle godine u Beogradu rođeno nešto manje od 20.300 beba što je porast u odnosu na 2013. godinu.

"Znam da će 2015. godina biti još bolja, odnosno još uspešnija u tom pogledu", rekao je Mali i dodao da će gradska uprava nastaviti sa praksom dodele bebi paketića roditeljima u Beogradu.

Prema njegovim rečima, gradska vlast radi na tome da se do polovine januara obezbedi pomoć nezaposlenim porodiljama kao dodatak na ona sredstva koja im po zakonu slede.

FoNet/Zoran Mrđa
I druga majka dobila je novac od gradonačelnika
 

"Pokušaćemo da nezaposlenim porodiljama podignemo naknadu sa 20.000 na 35.000 dinara što je nešto manje od onoga što je bilo 2013.

Godine. Uspeli smo da konsolidujemo neke stavke u budžetu grada i uštedeli smo neki novac, a kad god se pojavi prilika za malo prostora u budžetu, uvek ćemo dati sredstva onima kojima su najpotrebnija a to su prevashodno deca i porodice", rekao je Mali novinarima.

Gradonačelnik se zahvalio zaposlenima u GAK Narodni front na napornom radu, ocenivši da je posao kojim se bave u toj ustanovi "jedan od najlepsih".

Načelnik odeljenja Akušersko 1 u GAK Narodni front Svetlana Dragojević Diklić rekla je da su u toj zdravstvenoj ustanovi zadovoljni rezultatima realizovanim tokom 2014. godine, uključujući i više od 6.800 porođaja koji su obavljeni na toj klinici.

Ona je dodala da se prve bebe rođene u Novoj godini kao i njihove majke, osećaju dobro.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online