Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Petak 30.01.2015.
11:32
alo.rs A

Tomin sin doveo štrajkbrehere u Kragujevac

U petak rano ujutro u Kragujevac je stigao konvoj od oko 30 kamiona smećara iz drugih opština širom Srbije, koje je gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić pozvao da pokupe đubre u gradu. On se na pozajmicu đubretara odlučio "jer u kragujevačkoj Čistoći od 360 zaposlenih, svega 30 radnika je angažovano na odnošenju smeća".

Beta/S. Đ.
Nema plata, nema ni odnošenja smeća (Foto: Ilustracija)

Gradonačelnik Kragujevca lično je dočekao konvoj smećara na ulazu u grad i poručio 30-ici radnika koji su čistili grad da "ne moraju da brinu za svoj posao". Nikolić je rekao da će najveći deo troškova pozajmljenih đubretara snositi budžet Grada Kragujevca, preko računa Štaba za vanredne situacije.

Kamioni smećari iz drugih gradova stigli su, kako navodi Nikolić, kao pomoć prijateljskih opština, jer su žalbe građana na đubre po gradu bile sve učestalije, a Institut za zaštitu zdravlja upozorio je da "takva situacija nosi opasnost od širenja zaraznih bolesti i pojave štetočina u gradu".

- Poštujući činjenicu da su direktori izabrani na konkursu, polagao sam nadu da će oni ući u proces konsolidacije preduzeća kako bi ona služila interesima građana, a ne stranaka i za to su imali odrešene ruke - rekao je Nikolić optužujući bivšu vlast za đubre po gradu, koja je do pre tri meseca upravljala Kragujevcem.

Radnici "Čistoće" u kragujevcu otpočeli su jutros generalni štrajk zbog neisplaćene skoro tri plate i pet troškova prevoza.

- U štrajku smo sve dok ne otopočnu pregovori sa gradskom upravom o isplatama dugovanja - rekao je predsednik Samostalnog sindikata preduzeća Branko Gavrilović. On je dodao da će biti poštovan minimum procesa rada od 30 odsto.

Proteklih nedelju dana radnici "Čistoće" bili su u jednočasovnom štrajku upozorenja. Gavrilović je naveo da je umesto 13 kamiona smećara tokom štrajka angažovano osam kamiona, u prvoj smeni pet, a u drugoj tri. Na poslovima javne higijene radi sada osam radnika, a za odnošenje sekundarnih sirovina šalju se dva kamiona. U "Čistoći" radi 400 zaposlenih, a prosečna zarada je oko 35.000 dinara.

POVEZANE VESTI

Petak 30.01.2015. 13:28
" strajkbrehere " stvarno ??? srpski vi tamo da ucite , eto moj deda ne zna sta vam to zaci hhmmm??
Petak 30.01.2015. 13:18
Jel ovaj desno na slici gospodin Toma?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online