Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Nedelja 05.04.2015.
09:09
blic.rs A

Ucena: Može sahrana sutra, ali pod jednim uslovom...

Kada će pokojnici biti sahranjeni zavisi i od toga da li rođaci umrlih pogrebnu opremu kupuju u JKP "Lisje".

commons.wikimedia.org/ Nabokov
Brzina sahrane u Novom Sadu zavisi od toga koje pogrebno preduzeće izaberete

U Dežurnom centru pogrebnog preduzeća iz Novog Sada, na Bulevaru oslobođenja 115, kažu da pokojnik može biti sahranjen dan posle smrti ako rođaci kod njih kupe sanduk. Ako opremu za pokop kupe kod drugog pogrebnog preduzeća, moraće da sačekaju koji dan, piše "Blic".

Lisje: Niko nije uslovljen

Iz JKP "Lisje" još su odgovorili da su privatna preduzeća upoznata da nedeljom ne mogu zakazati sahranu jer služba Gradskog groblja nedeljom ne radi.

- Ovim opovrgavamo navode građanina da je bilo ko uslovljen, na bilo koji način terminom sahrane, ako opremu kupi kod nas - kažu u JKP "Lisje".

Sven Tramošljanin je prošle nedelje u Dežurnom centaru želeo da zakaže sahranu tasta. Žurilo mu se jer je čovek preminuo u petak i telo pokojnika se nalazilo na Institutu za sudsku medicinu.

- S potvrdom o smrti, u nedelju sam došao u prostorije "Lisja". Dve radnice su mi rekle da sutradan imaju slobodne termine za sahranjivanje od 13 i 15 sati, ali da moram opremu kupiti kod njih. Ako to ne učinim, sutra moram da pišem molbu da bih dobio termin za utorak - rekao je Tramošljanin.

U tom trentku, Svenu se učinilo da ga ucenjuju, ali nije imao snage da isteruje pravdu jer je porodica bila izmučena od tragedije i čekanja na sahranu. Opremu je kupio u "Lisju" i sve je završeno u ponedeljak.

Odlučio je da se obratiti ombudsmanu i gradonačelniku Milošu Vučeviću sa zahtevom da se ovakva praksa prekine. Možda će protiv "Lisja" podneti tužbu.

- Znam da sam pristao na ucenu i, ako advokat bude našao načina da tužim "Lisje", to ću i učiniti. Neka pogrebna preduzeća daju opreme na rate i to je mnogima spas. U "Lisju" morate sve odmah da platite, što je dodatan problem - nastavlja Tramošljanin.

U preduzećima za sahrane kažu da iz "Lisja" često rođacima šalju telegram da je telo umrlog već na Gradskom groblju, a zapravo je na patologiji ili sudskoj medicini. Rođaci nemaju druge nego odlaze u "Lisje" i zakazuju sahranu.

U "Lisju" su novinarima “Blica“ rekli da im se Sven Tramošljanin obratio u nedelju i kazao da je pogrebnu opremu kupio u nekom od pogrebnih preduzeća. Zato su ga referenti "Lisja" uputili da ode na Gradsko groblje sutradan, kada ono bude radilo, i da zakaže sahranu.

Nedelja 05.04.2015. 09:29
U Srbiji se oduvek dobro zarađivalo na mrtvima . Ovaj slučaj nije ništa novo . Nažalost .
Nedelja 05.04.2015. 09:24
eto tako se radi u Srbiji , koga za ovo da okrivimo ?
Nedelja 05.04.2015. 09:53
Како се сахрањују плавуше ? - У ковчегу у облику слова Y - не могу да им скупе ноге.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online