Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 03.07.2015.
21:46
Tanjug A

Deca s KiM u Beogradu: Mnogo se razlikuje život ovde i tamo

Srpskoj deci na Kosovu i Metohiji uskraćeno je mnogo toga a uslove u kojima žive veoma je teško i opisati, kaže predsednik opštine Klokot Srećko Spasić koji je doveo mališane iz Klokota i Vitine da posete Beograd. Većina je prvi put u glavnom gradu Srbije.

Tanjug
Teško je opisati uslove života u kojima žive ova deca

Vladi Srbije je zahvalio na bezgraničnoj podršci Srbima na Kosovu i na svemu sto čini da im omogući bolji život, dodao da vlada treba da nastavi da vodi brigu o srpskoj deci i celom Kosovu i Metohiji, kako bi ostala na svojim ognjištima, a zatim poručio:

- Biće budućnosti, izdržaćemo sve nedaće.

Tanjug

Nastavnica Zorica Marinković iz Osnovne škole "Marko Rajković" u Vrbovcu u opštini Vitina rekla je da su te dolaskom u Beograd mogli da vide kolika je razlika u uslovima života.

- Naša deca su suočena sa ograničenjima u mnogim oblastima života. Ne mogu slobodno da se kreću, ograničeni su u igri, druženju. Mnogo se razlikuje život dece kod nas i u centralnoj Srbiji - rekla Marinković i dodala da su deca pod velikim utiskom tokom posete i da će sigurno još dugo pričati o tome.

Mališani iz Klokota i Vitine oduševljeni glavnim gradom Srbije

Mihajlo Kostić iz Vitine kaže da je njemu i njegovim vršnjacima dolazak u Beograd značio puno, jer su mnogi prvi put u glavnom gradu, da im je drago što su upoznali premijera, ali se požalio na teske uslove života na KiM, jer, kako je rekao,nNe mogu slobodno da šetaju, plaše se da govore srpski...pričamo srpski jezik", preneo je deo teškoća sa kojima se suočavaju srpska deca.

Tanjug

I Andrijana Cvetković iz Grnčara izrazila je zadovoljstvo što je imala prilike da vidi Beograd u kojem do sada nije bila, kao i Anja Spasić iz Klokota, koja je kazala da je ovo prilika da nauče nešto o svojoj zemlji.

Stefan Vujić iz Vrbovca rekao je da je poseta prilika i da građani u Beogradu saznaju da i dalje ima srpske dece na Kosovu i Metohiji, a posebno je, kaže, zadovoljan što je "imao priliku da vidi premijera Aleksandra Vučića".

- Mi njega vidimo samo preko malih ekrana i ova prilika da sa njim pričamo je velika stvar - kazao je Vujić.

Tanjug
Tražen je...a ne može da se ne javi na telefon

Srpski premijer razgovarao je sa decom sa Kosova i Metohije izrazivši zadovoljstvo što su došli u Beograd, pitao ih je šta bi želeli još da vide, a velika većina se izjasnila za dva najveća stadiona u Beogradu.

Premijer je zato pozvao čelnike Crvene Zvezde i Partizana i zamolio ih da decu provedu kroz stadione, a mališanima je predao i poklone koje je lično obezbedio za njih.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online