Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 04.08.2015.
21:30
Đ. Janković - Vesti A

Braća Vukić ne mogu bez zavičajne reke: Zbog regate uzeli odmore

Pod sloganom "Drina je samo jedna" po jedanaesti put i ovog prvog vikenda avgusta niz krivu reku se od Malog Zvornika do Žićine plaže u Banji Koviljači, spustila vesela regata.

Regata je na putovanje dugo dvadesetak kilometara zaplovila nešto posle 10 časova, a bučna gungula gumenih čamaca i čamčića kao i metalnih grdosija na kojima se pušio roštilj, klizila je Drinom.

Ronioci bili na usluzi

Prema rečima kapetana regate Dejana Stalovića, člana Gradskog veća Loznice, sve je proteklo u najboljem redu, a ovo je bila jedna od masovnijih regata do sada.
- Kao i uvek potrudili smo se da sve protekne u najboljem redu, a za bezbednost učesnika brinuli su se ronioci, pogranična policija, Hitna pomoć, i druge službe neophodne da svi stignu na cilj. Dosta čamaca uključilo se i sa leve obale tako da smo još jednom pokazali da je Drina reka koja ne razdvaja, već spaja ljude.

Ćevapi i šnicle na mnogim čamcima zacvrčali su još pre podizanja sidra, a do starog železničkog mosta koji spaja dva Zvornika, u prvih desetak minuta na vodi mnogi su već navali na klopu i pivo. Mada na startu nije bilo sunca ni vrućine, mnogo je bilo onih sa bosim nogama u reci i konzervom piva u ruci. Na nekim čamcima piva je bilo u buradima kao da se plovi do Crnog mora, a ne do Banje Koviljače.

- Vreme je odlično za regatu, nije vruće i samo da ne padne kiša. Regata je još jedan dokaz da se Drina voli, a ovakvo druženje ne propušta - rekao je pred start plovidbe jedan od učesnika i pridružio se posadi koja je već raspaljivala roštilj.

Kapetan zadovoljan

- Imali smo više od 200 plovila sa naše i do 50 sa druge strane reke, nešto više od dve hiljade učesnika, i mislim da je to sasvim zadovoljavajući broj. Sve je bilo dobro, a i nebo je bilo uz nas jer je od podneva granulo i sunce tako da smo svi mogli da uživamo u ovoj prelepoj reci i budemo zadovoljni - rekao je kapetan Stalović kada se "usidrio" na Žićinoj plaži.

Plovilo se u kajacima, dečjim gumenim čamcima, drvenim čamcima, ali i plovilima s desetočlanim posadama. Neki su niz Drinu krenuli na čamcima koji deluju nesigurno i za bazen, a kamoli za ovu reku, ali važno je samo da se plovi. Među regatašima bila su i braća Dragan i Mića Vukić.

- Ovo mi je drugi put da učestvujem u ovoj regati. Živim u Nemačkoj, u Diseldorfu i tamo sam skoro 30 godina. Ponovo sam sa bratom uklopio odmor da ovde budemo u vreme regate. Plovili smo po švajcarskim rekama, ali ovako nešto nigde nema. Čovek mora da zaplovi Drinom i oseti svu lepotu ove reke - kaže on.

Njegov brat Mića radi u Švajcarskoj i srećan je što će uživati u svojoj drugoj regati "Drina je samo jedna".

- Bili smo lane i odlučili da ove godine ponovimo doživljaj. Tu smo sa prijateljima i dobro smo se spremili za "putovanje", poneli smo sve što će nam ulepšati vreme na vodi. Nadamo se da će se i sunce pojaviti i da ćemo imati mirnu plovidbu - reče pa ode da porine čamac u smaragdnu reku.
Kako je plovidba odmicala vreme je bilo sve lepše pa je ovoga puta, za razliku od većine prethodnih godina, i ono bilo naklonjeno učesnicima regate. Vesela gungula na Žićinu plažu okupanu suncem stigla je oko 14.30, posle nešto više od četiri sata plovidbe, a na cilju su ih čekali vojnički pasulj i brojni posetici.

Neki se kupali

Regata koju organizuju Grad Loznica, i opštine Mali Zvornik i Zvornik iz Republike Srpske, ponovo je potvrdila jedinstvo ljudi s dve obale. Druženje je nastavljeno na cilju uz iće i piće, a bilo je i onih koji su zaplivali. Zajednička želja organizatora i učesnika je da naredna regata bude još masovnija, veselija i bolja i da Drina bude što posećenija jer takve reke nigde nema.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online