Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 31.08.2015.
21:13
B. Grujić - Vesti A

Posle 18 godina u zavičaju

Porodica Jovanović iz Zrenjanina 1997. godine otišla je u Australiju i naselila se u Melburnu, gde i danas živi.

Pronašli sreću u Australiji: Jovanovići na okupu

Glava porodice, Momir, koji je završio DIF i mama Eva, mikrobiolog po struci, sa svojim devojčicama dvadesetogodišnjom Mašom i pet godina mlađom Isidorom, pronašli su sreću u Melburnu, gde Maša danas uspešno pokušava da profesionalnim igranjem tenisa, uđe u sam vrh i krem svetskog belog sporta.

- Ja sam još dok smo živeli u Zrenjaninu, pošto sam diplomirani profesor fizičkog vaspitanja, radio kao teniski trener, supruga Eva je iz Bačkog Brega, gde joj i danas živi majka, a Maša je kada smo otišli u Australiju, bila mala, imala je samo dve godine, dok je petnaestogodišnja Isidora, rođena u Melburnu - započinje priču Momir Jovanović, koji je prvi put, posle 18 godina u Zrenjaninu, gradu u kojem je rođen i odrastao.

- Zaista sam fascinirana, meni je ovo kao da sam prvi put, jer se ničega ne sećam, bila sam isuviše mala kad smo se preselili u Melburn. Prija mi srdačnost dragih ljudi, naših kumova, porodice Vukobrat, sa kojima smo često putem Skajpa u kontaktu, ali je ovo prvo viđenje posle 18 godina. Tu je još mnogobrojna familija, nažalost, tatini roditelji su pokojni, ali smo ovih dana posetili i baku, maminu mamu u Bačkom Bregu - ističe Maša Jovanović, itekako ponosna na svoj srpski jezik.

Momir Jovanović, u Australiji radi u hotelskoj industriji kako bi porodici obezbedio dodatna sredstva i to kako sam ističe, uglavnom noću, da bi preko dana radio sa Mašom na usavršavanju tenisa.

Maša želi da uspe u prfesionalnom tenisu


- Prihvatio sam se uloge prvog trenera, sa Mašom, na njeno veliko zadovoljstvo, radim svakodnevno po pet, šest sati i njen napredak je evidentan, ove godine učestvovala je na Australien openu u Melburnu, što je svakako vrhunac. Da bismo nastavili sa usponom u njenoj karijeri, osim rada na teniskom terenu, primorani smo da organizujemo i aukcijska druženja, pa je tako nedavno na jednom prodat Mašin reket kojim je igrala na Melburnu, a sredstva koristimo za putovanja i učešće na turnirima. Koliko je požrtvovana i posvećena radu, govori podatak da je neposredno po dolasku iz Melburna, gde je zima, igrala turnir u Turskoj na 38 stepeni i postigla odličan rezultat. Nakon posete Zrenjaninu, očekuje nas turnir u Vrnjačkoj Banji, poslednjih avgustovskih dana i zatim turnir u Hrvatskoj, u Bolu na Braču, gde smo prijavljeni - nastavlja priču Momir, uz napomenu da je njegova ćerka, zvanično u pet najlepših i najšarmantnijih teniserki Australije i da je to lepa prilika za neku reklamnu, promotivnu saradnju i sa nekim kompanijama iz Srbije.

Mašine ambicije

- Imam želju da uspem u profesionalnom tenisu, ali svakako mi prijaju i te neke pohvale i svrstavanja među najšarmantnije sportiskinje zemlje u kojoj živim.
Porodica živi normalnim skromnim životom, u dogovoru sa ocem, nisam prihvatila menadžerske ugovore koji su mi nuđeni još dok sam bila junior - kaže Maša.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online