Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 05.09.2015.
00:19
Đ. Janković - Vesti A

Zemljake častio koncertom JU grupe

Stanovnici Banje Koviljače i Loznice uživali su u velikom, besplatnom koncertu legendarne JU grupe. Koncert je organizovao Branko Pejak, vlasnik firme Pejak-Handel, povodom osmog rođendana preduzeća u svom mini-gradu koji je sam sagradio u centru Podrinjske lepotice želeći istovremeno da obraduje sve ljubitelje rok zvuka i predstavi dosadašnji rad firme.

Đ. Janković
Pejak sa Žikom iz Ju grupe: Meštanima doveo rokere, a ne narodne pevačice

Pejak živi na relaciji Austrija-Srbija, odnosno Linc-Banja Koviljača, a u avgustu 2007. je u Koviljači osnovao preduzeće Pejak-Handel kome je delatnost izgradnja i prodaja stambenog i poslovnog prostora. On je pre osam godina u Koviljači iz stečaja kupio kompaniju Novi dom i na tom mestu započeo gradnju modernih stambenih zgrada.

JU grupa je pošteno odsvirala koncert i oduševila oko 2.000 posetilaca, a Pejak je bio zadovoljan kako je proteklo rođendansko slavlje.

- Članove JU grupe upoznao sam odavno i sada sam ispunio želju da dođu i da sviraju u mom zavičaju. Nekada sam svirao gitaru i bubnjeve i davno sam, krajem šezdesetih sa Žikom sviruckao u Beogradu. Onda sam ih jednom, kada sam išao iz Austrije, sreo u Okučanima, a oni su pošli da sviraju u Banjaluci. Odemo tad zajedno u neku gimnaziju i tamo smo svirali i posle spavali na klupama. Rekao sam sebi da ću kada dobijem papire za halu da ih pozovem na svirku i posle četiri godine čekanja to se i desilo. Koncert je i promocija onoga što je ovde urađeno u poslednjih osam godina, pošto mnogi meštani nisu nikada kročili u ovaj kompleks i ne znaju šta smo sve izgradili - kaže Pejak koji je u uređenje jedinstvenog prostora uložio ne samo mnogo novca, već i rada, truda i nerava.

Stižu nove pesme

JU grupa postoji 45 godina i odavno se upisala u istoriju rok muzike na ovim prostorima. Posle duže diskografske pauze, uskoro stižu nove pesme.

- Dugo nismo ništa novo objavili i od prvog septembra nas čeka svakodnevni, mukotrpan rad. To je neophodno da bi se uštedelo vreme u studiju tokom snimanja. Ima dosta dobrih pesama i videćemo kako će ih publika prihvatiti - rekao je basista Žika Jelić.

U publici je bilo svih generacija, od dece do onih koji su već bili u srednjim godinama kada je DžU grupa počinjala, koje su uživale u hitovima "Kosovski božuri", "Mornar", "Dunav", "Kome se raduješ", "Pustinja", "Dunavom još šibaju vetrovi".

Subota 05.09.2015. 04:25
pa bravo...napokon neko novcem da plati nesto normalno...i to sam...pa svaka cast...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online