Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Utorak 01.03.2016.
16:12
A. Ninkov - Vestionline A

Ajmo, Srbijo, glasaj: Ko će da nosi mrtvu porodicu na duši?

Vest da je tročlana porodica u Beogradu pronađena mrtva i da je razlog njihove smrti glad - predstavlja vrh ledenog brega ove političke utopije zvane država Srbija.

Tanjug
Samo glasajte...

Mislite da je ovaj slučaj usamljen? Pitate se koliko takvih porodica ima u Srbiji? Reći ću vam, a da ne navodim tačne brojke: mnogo... I bojim se da ćemo za njih tek da čujemo. A bojim se da za mnoge nikad nećemo ni saznati.

Ne ulazeći uopšte u to ko je ova porodica, a kažu da je reč o starijem bračnom paru i njihovom nervno obolelom sinu, verujem da je reč o tri ljudska života koji su mogli da budu sačuvani da je neko (bilo ko!) upozorio nadležne, da su ti nadležni radili svoj posao i da se za 20 godina, koliko mediji javljaju da je prošlo od kako im je neko ušao na vrata, moglo pomoći toj porodici.

Ne, državi Srbiji i svim njenim službama sada (ali i oduvek) mnogo je bitnije da raspiše vanredne izbore, da narod pokaže poverenje vladajućoj garnituri, pa da oni "legalno i legitimno" nastave da nas izgladnjuju do smrti...

Stvarno, ljudi, mnogo je bitnije da se na svake dve godine raspisuju izbori koji koštaju na milione dinara i da se posle izbora kuka kako u državnoj kasi nema dovoljno novca da se izdvoji za socijalna davanja...

Nemojte da vas lažu: dokle god politika bude ispred socijale, u Srbiji će narod ispaštati. I umirati od gladi.

Ali će, što je još interesantnije, glasati. Izlaziti na izbore. Jesti botovske sendviče i banane i paradirati na predizbornim skupovima.

I pre će u bedi i siromaštvu dići ruku na sebe nego da ovima, što se slikaju i uveravaju nas da su ovi izbori neophodni Srbiji, kažu da te pare što će sebi da stave u džep bace gladnom narodu iz autobusa i džipova kojima idu na kampanje... I da se nadaju da u narednom periodu nijedna porodica neće umreti od gladi jer previše toga naši političari već nose na svojim dušama. Ako je ikome za utehu, valjda će to tamo "gore" stići jednog dana za naplatu... samo ne u parama...

POVEZANE VESTI

Utorak 01.03.2016. 18:27
i naravno ovo je udarna vest sada pred izbore! zapadna go/vna koriste plodove svog rada za svoju korist! a naivan narod ce opet da nasedne na ove provokacije!
Utorak 01.03.2016. 23:51
Sta ima tu da se glasa, krivci su odavno poznati - udji u Skupstinu, zatvori oci i koga god da upecas - nema omaske.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online