Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 19.09.2016.
15:44
Vestionline, Tanjug A

Srpskoj petočlanoj porodici Albanac oteo dedovinu

Prvostepenom odlukom Osnovnog suda u Vučitrnu, petočlana porodica Ilić iz Kosovske Mitrovice pre godinu dana iseljena je iz kuće, ali i dalje ne odustaju od sudskog postupka kako bi je vratili u svoj posed.

jaksicmarko blog
Svi pozivi za sudske sporove porodici Ilić nisu stizali: Sud u Kosovskoj Mitrovici

Ilići su bez kuće, koja se nalazi u centru Kosovske Mitrovice, ostali iako nisu uopšte učestvovali u sudskom sporu koji je pokrenuo jedan kosovski Albanac, a koji je uz pomoć dva svedoka dobio sudsku parnicu.

Advokat Miodrag Brkljač uložio je žalbu na prvostepenu odluku sa zahtevom da se postupak ponovi, ali je on odbijen, pa je odbrana pravdu odlučila da potraži pred Apelacionim sudom u Prištini čija se odluka čeka.

Ilić nije učestvovao u prvostepenom sudskom sporu jer, kako kaže, od suda nije dobio nijedan poziv za parnicu, osim presude da mora da napusti kuću koju je jedan Albanac uz pomoć dva svedoka, zajedno sa imanjem, prepisao na sebe.

Advokat Brkljač ističe u izjavi rekao da je nedavno dobio rešenje prvostepenog suda, da se zahtev za ponavljanje postupka, odbija kao neosnovan.

Brkljač navodi da prvostepni sud uopšte nije odgovorio na navode zahteva o ponavljanju postupka i da je suština da sud u prvostepenom postupku nije mogao da postavi privremenog zastupnika zato što sud nije preduzeo ni jednu aktivnost ni radnju da se dođe do adrese tuženih.

Brkljač navodi da nije tačno da se ne zna adresa tuženih, ali da tužiocu nije odgovaralo da se zna njihova adresa, zbog čega je Iliću nametnut, bez njegovog znanja, privremeni zastupnik.

- Na ovaj način teoretski ja mogu da tužim vas i da kažem da je vaša adresa nepoznata, a da je stan u kojem živite moj. Sud vam postavi privremenog zastupnika, vi nemate pojma da se protiv vas vodi postupak, privremeni zastupnik na sudu kaže da ostavlja sudu da presudi ili da se ne protivi tužbenom zahtevu i sud, na osnovu lažnih svedoka, donese odluku da sam ja vlasnik vašeg stana - objašnjava Brkljač.

Petočlana porodica Danila Ilića izbačena je iz kuće sredinom juna prošle godine, a Danilo tvrdi da ne veruje previše pravosuđu.

- Što se tiče Osnovnog suda u Vučitrnu, on je bukvalno prepisao presudu iz 2005. godine odbio je zahtev, jedina je nada Apelacioni sud koji će valjda postupiti pravično i ovaj spor vratiti na ponovno suđenje - kaže Ilić.

- Iskreno, sastavljam kraj sa krajem, pitanje da li ću ovog meseca imati kiriju da platim, a sledećeg meseca videću šta ću, kako ću i gde ću – kaže Ilić.

Porodica Ilić u vezi sa ovim slučajem obraćala se i Euleksu, ali su se njihove sudije oglasile nenadležnim. Advokati navode da je slučaj Ilić jedan od primera kako je svih ovih godina na Kosovu Srbima otimana svojina.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online