Sreda 17. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 04.11.2016.
15:36
Vestionline A

Ja tebi tri medveda, ti meni stan u Novom Sadu!

Gazda cirkusa iz Srbobrana pre samo dvadesetak dana pokušao je da uzme nekretninu u Novom Sadu u zamenu za tri medveda, jaguara i majmuna. Međutim, tri medveda oduzela mu je inspekcija, jer su životinje držane u neprikladnim uslovima.

Reuters
Životinje u kandžama bezosećajnih i okrutnih

Na njihovim telima su bile vidljive rane, a imali su i poremećaj u ponašanju zbog držanja u zatočeništvu.

Rrema rečima Dušana Pajkića, pomoćnika pokrajinskog sekretara za zaštitu životne sredine, to je učinjeno po nalogu nadležnog tužilaštva, a inspekcija je uz asistenciju policije oduzela dva mrka i jednog hibridnog medveda, koji je nastao ukrštanjem mrkog i polarnog.

Policija je dugo tragala za vlasnikom ovih životinja, koje su držane u nehumanim uslovima i o njima nije vodio adekvatnu brigu. O tome svedoči i činjenica da jednom od medveda nedostaje pola jezika.

"Prodajem ili menjam divlje životinje"...

Vlasnik životinja pre tri nedelje je objavio oglas: "Prodajem tri medveda, jaguara, majmuna, lame. Menjam za razno, može nekretnina kod Novog Sada."

- Za cirkus i držanje divljih i opasnih životinja imam papire. Svaki kupac može doći lično da ih pogleda. Prvo želim da upoznam kupca i vidim u kakvim uslovima će životinja da živi - rekao je tada Milan S.

Mada mu, kako je sam naveo, nije svejedno gde će njegove životinje da završe, vlasnika cirkusa nije zanimalo da li kupac ima i odgovarajuću dozvolu. Uprkos tome što je sam poseduje, nije insistirao na tome da mu budući kupac svoju dozvolu pruži na uvid. Postoji, kaže, zakon o postupanju sa divljim životinjama koji važi u našoj zemlji i on se njegovim sprovođenjem ne bavi.

A jaguara i majmuna sklonio na sigurno

Zaposleni u "Veterini Beograd" kažu da nije u pravu:

- Česti su slučajevi da se poistovete životinje i roba. Divlje životinje su, ipak, izuzetak i trgovina njima regulisana je zakonom o zaštiti životinja. Vlasnik bi svakako morao da zna kome prodaje opasne vrste. Zakon propisuje posebne uslove u slučajevima kupoprodaje divljih životinja - kaže Budimir Grubić, iz ove ustanove. 

Činjenica je da su nadležnima često stizale pritužbe građana Srbobrana, koji su uplašeni za svoju bezbednost, prijavljivali da su životinje bez nadzora, i da se može dogoditi da izađu na ulicu. Policija je dugo tragala za vlasnikom i protiv njega će biti pokrenut postupak.

Inspekcija nastavlja da traga i za jaguarom i makaki majmunom, koji su takođe držani u neprikladnim uslovima. Ove životinje vlasnik je uspeo pre inspekcijskog nadzora da izmesti na nepoznatu lokaciju.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online