Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 28.04.2017.
08:11
B. Đokić - Vesti A

Nasilje u srpskom džet-setu (5): Sudbina srpske Rijane

Bračne nevolje Ane Marije Žujović, instruktorke fitnesa i supruge poznatog voditelja Vlade Stanojevića, isplivale su u javnost februara 2015. godine.

Modrice za javnost

Tada je Žujovićeva na Fejsbuk profilu objavila fotografiju sa povredama na licu i napisala komentar zbog kojeg su mnogi pomislili da iza napada stoji njen suprug.

- Nisam Rijana, ali ni ti nisi Kris Braun, a što je najgore ovo je Srbija, zemlja gde niko ne odgovara za svoja dela! - napisala je ona.

Na fotografiji koju je sama napravila jasno se videlo da joj je jedno oko modro i zatvoreno.

Neki zluradi komentari su tvrdili da je instruktorka ovim napravila samo marketinški trik. Pošto je prvo dala izjavu za nekoliko portala da bi najviše volela da su njene modrice lažne, napisala je i da to, nažalost, nije istina. Ubrzo se oglasio njen suprug, voditelj i maneken, koji je demantovao priču o batinama i naveo kako se ona povredila na treningu. Stekao se utisak da je u pitanju marketinška kampanja namenjena alarmiranju javnosti na nasilje nad ženama.

Međutim, onda su reporteri jednih dnevnih novina sačekali Ana Mariju ispred njenog salona, gde su je zatekli prilično uznemirenu i u stanju šoka. Ona je za medije na kraju ispričala šta se zapravo dogodilo. Na pitanje da li je to suprug uradio, odgovorila je:

- Jeste. Istina je. Verujte, u totalnom sam šoku i ne bih mnogo pričala o tome - izustila je fitnes šampionka, objasnivši da joj je najgore palo to što je posle svega priču pokušao da zataška u javnosti, rekavši novinarima kako se povredila na treningu. Protiv njenog supruga tužilaštvo je pokrenulo krivičnu prijavu.

Ćutanje Bilje Krstić

Nisu sve žrtve nasilja spremne da govore o onome što im se dešava. Tako je poznata pevačica Biljana Krstić stalno demantovala da je trpela nasilje u porodici od supruga Tihomira Arsića, kako su prenosili mediji, jer je on navodno često pio. Krstićeva se u javnosti pojavila jednom prilikom sa velikom modricom na oku, ali nijedan od supružnika nije potvrdio šta se zaista dešavalo između njih, pa je sve ostalo u sferi spekulacija.

Džejova ćerka stradala zbog ručka

Vesti
Džej Ramadanovski

Jedan slučaj zlostavljanja posebno je skrenuo pažnju srpske javnosti, iako sama žrtva nije javna ličnost. Reč je o Ani Ramadanovski, ćerki jednog od najpopularnijih pevača u regionu Džeja Ramadanovskog. Ona je prijavila da je suprug Adil Maksutović nasrnuo na nju, a zatim je šamarao, tukao i udario u stomak. Ana je slučaj odmah prijavila policiji, a sam Ramadanovski je potvrdio da mu je zet pretukao ćerku.

Džejova ćerka Ana je policiji ispričala da je dobila batine od nevenčanog supruga i to samo dva meseca pošto se porodila. Potom je Ana pobegla iz stana u kojem su živeli kod majke Nade u Kotež, gde se i obratila policiji za pomoć.

Porodična drama Džejove ćerke počela je jednog decembra 2013. godine. Ana je od majke, u 17 sati, pozvala policiju i rekla da ju je muž gurnuo. Kada su policajci stigli dva sata kasnije, zamolila ih je da je zaštite i omoguće joj da se vrati u stan koji je delila sa Adilom ne bi li uzela bebu.

Policajci su je posavetovali da ode kod lekara da je pregleda i da se s medicinskom dokumentacijom javi u stanicu. Patrola potom odlazi u Adilov stan i nakon razgovora sa njim podnose prekršajnu prijavu, izvestili su tada mediji.

Adil je ubrzo sve to demantovao.

- Nije tačno to što je on rekao da sam bila ljubomorna, čak mi je to i zamerao. Te večeri, kad je stigao kući, posvađali smo se zbog ručka koji sam spremila. U jeku rasprave, gurnuo me je na pod. Ja sam sa stola uzela mobilni telefon i činiju, bacila sam ih i razbila. Kad sam ustala, počeo je da me juri po kući. Sustigao me je i udario mi, kao aplauz, dva šamara - ispričala je, kako su mediji nezvanično saznali, ćerka Džeja Ramadanovskog na saslušanju.

Tuča zbog sitnice

I pre nekoliko decenija poznate žene bile su žrtve nasilja, ali se o tome tada mnogo manje pričalo i uglavnom krilo. Tako je poznata srpska pevačica Nada Topčagić jednom prilikom ispričala da je dobila batine od kolege Marinka Rokvića. Oni su, kako je ispričala, a preneli mediji, zajedno bili na turneji u Hrvatskoj. Svađa zbog sitnice je prerasla u pravu tuču.
- Dobro me je tada izudarao i uopšte nije štedeo snagu, iako sam žensko, ali ja sam, na svu sreću, znala da se branim - ispričala je pevačica tada i dodala da je bilo kasno da ga prijavi kada su se vratili u Srbiju, jer su povrede prošle.

SUTRA - Nasilje u srpskom džet-setu (5): Ohrabrile žene da dignu glas 

 


 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online