Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 11.07.2017.
00:57
R. Lukić - Vesti A

Leto u zavičaju: Kod Noleta, pa na gibanicu

Šta očekuju u otadžbini? Da li im srce zakuca jače kada pređu granicu? Dožive li u zavičaju više radosti ili razočaranja? Vraćaju li se punih baterija i emocija? Kako se deca provode u postojbini svojih roditelja, deka i baka...?

R. Lukić
Lagana odeća: Popadići pred polazak u Grčku

Na sva ova pitanja odgovarali su reporterima "Vesti" naši ljudi, rasuti širom Evrope.

Zoran i Danijela Popadić sa 12-godišnjim blizancima Aleksandrom i Filipom i 10-godišnjom ćerkom Atinom kofere su spakovali i posle obavljanja još nekih sitnica konačno kreću.

Cilj je opet, 15. put, sunčani grčki Halkidiki, na koji će stići posle "presedanja" u Beogradu i Vranju.

R. Lukić
Zoran: Penkala će pričekati mesec dana

Kako se vidi iz reči uvek optimistički raspoloženog Penkala, kako su Zorana nazvali zbog neobičnog zanimanja, (profesionalni restaurator nalivpera i olovki), on je odmor isplanirao do tančina, i osim rekreacije, drugo ništa ga ne zanima.

Čak se psihički pripremio i za saobraćajne gužve i čekanja na graničnim prelazima. On i očekivane saobraćajne kontrole prima opušteno jer po njemu kontrole su sastavni deo policijskog rada za naše dobro, i ljude "treba pustiti da mirno rade svoj posao".

Administrativno-birokratske "igrice" koje je ranije u Srbiji često doživljavao, ove godine ga ne zabrinjavaju, jer ovaj put otadžbinu posećuje isključivo kao turista.

- Obično krećem uveče kako bih na granični prelaz Horgoš stigao ujutro, kada se nikada ne čeka duže od dva sata. Budući da putujemo s troje dece, za svaki slučaj pripremili smo dovoljno hrane i vode, tako da nas, kako to reče Đorđe Balašević, "ništa ne može iznenaditi" - opisuje Popadić.

Njihova prva stanica je Beograd, u kojem mu žive otac i brat, i što je veoma bitno otkad mu sinovi igraju tenis, u Beogradu su i teniski tereni Novaka Đokovića.

- Svi volimo Beograd, a naročito deca. Aleksandar i Filip posebno se raduju Dorćolu na kojem će moći da igraju tenis na terenima Novaka Đokovića. Reketi i ostali teniski pribor prvi su spakovani. Za Dorćol smo rezervisali tri dana, i tu po zapovesti Aleksandra i Filipa nikakvih "prepravki i korekcija" ne može da bude. Dobri su đaci i teniseri pa im tu želju sa zadovoljstvom ispunjavamo - kaže Popadić, koji je u svom sportskom životu najviše vremena posvetio fudbalu.

R. Lukić

Na putu do Grčke, posle Beograda, Popadići nekoliko dana ostaju u Vranju, gde Danijela ima tetku Nadu, s kojom je odrasla i koju i danas zove mamom.

- Tetka je izvrsna kuvarica, a nema želje koju nam ne bi ispunila. Kod nje uvek jedemo najbolju srpsku gibanicu, ili banicu kako je u tome kraju nazivaju. Deca kao deca, oni tu imaju svoje drugare od prošlih godina i kad dođemo svi se do neba raduju. Toliko se igraju da ih je teško i za ručak dozvati - objašnjava Popadić.

Dečje želje

- Navratićemo na Dorćol i pri povratku. Ako Đoković završi turnir u Londonu, on će sigurno doći u Beograd. Bilo bi super da ga upoznamo - kažu Aleksandar i Filip.

On dodaje da kada se dobro odmore kreću iz Vranja i već za tri sata su na Halkidikiju.

- Za Crnogorsko primorje trebalo bi nam znatno više. Za Grčku smo odvojili deset dana, ali ako bude lepo vreme i ako "štab" odluči, možda ostanemo i duže.

- Biće nam lepo, deca su dobro završila školu, a odmor smo zaslužili i mi, jer smo račune redovno plaćali pa je ostalo i za odmor - duhovito zaključuje raspoloženi Popadić, koji se u zadnji čas seti da prekontroliše rok važenja zelene karte koju u Srbiji obavezno traže.

R. Lukić
Obrad Vasić: Dobro je da imamo "Vesti"

"Vesti" zamena za more

Penzionisanog inženjera i profesora matematike i fizike Obrada Vasića sreli smo s "Vestima" u rukama pred kioskom u Gajbel štrase, u južnom delu Hanovera.

- Kakvo more, kakva šetnja. Ovog leta ništa od toga. Taman kad sam nameravao da krenem u Srbiju i Crnu Goru, doktor mi propisa terapiju i zapreti da nipošto ne smem da je prekidam. Evo, uzeo sam "Vesti" i idem kod Talijana da popijem kafu i da ih prelistam. Detaljnije ću čitati posle podne kada se vratim sa terapije.

Ove godine sam planirao da posetim sestru u Vrbasu, a zatim da putujem u Tivat. Tamo sam počeo nešto da gradim, a ako sve bude išlo po planu, graditi se može i u jesenjim mesecima.

- Dobro je da imamo "Vesti" i ukrštenice. Ako ujutro ne stignem, moj Kurd iz Iraka jedan primerak za mene uvek skloni na stranu.

U svakom slučaju, leto ću sa "Vestima" provesti u Hanoveru, a posle poslednjeg dana terapije, eto mene u Vrbasu i Tivtu...

SUTRA - Leto u zavičaju: Iz Austrije sa strahom od gužvi

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online