Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 13.07.2017.
13:13
Vestionline, Tanjug A

Posle nezapamćenih zločina u centrima za socijalni rad: Zorana Mihajlović ima rešenje

Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost uz podršku Agencije Ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena (UN Women) obezbedilo je 60 panik taster sistema koji bi mogli u saradnji sa resornim Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja biti u kratkom roku postavljeni u centre za socijalni rad u cilju efikasnije borbe protiv rodno zasnovanog nasilja.

Tanjug
Alarmirati policiju u najkraćem roku: Zorana Mihajlović

- Zbog sve učestalijih napada i događaja sa tragičnim ishodima u centrima za socijalni rad koji potresaju celu Srbiju i ostavljaju ogromne posledice na decu, porodice i društvo u celini, obezbedili smo panik tastere za 60 objekata, kako bismo sprečili da se slične tragedije ponove“ - izjavila je potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović.

Mihajlović, koja predsedava vladinim Koordinacionim telom za rodnu ravnopravnost, istakla je da će se na taj način policija alarmirati u najkraćem roku, što će dalje uticati na veću bezbednost žena i dece korisnika usluga centara za socijalni rad, ali i svih zaposlenih u centrima, navodi se u saopštenju kabineta potpredsednice vlade.

- Pritiskom na taster socijalni radnik šalje signal koji u najkraćem roku alarmira najbližu policijsku stanicu. Na taj način pomoći ćemo da se spreče tragedije kakve su se dogodile u poslednjih nedelju dana u centrima za socijalni rad na Novom Beogradu i u Rakovici - smatra Mihajlović.

Ona je naglasila da je borba protiv rodno zasnovanog nasilja zadatak celog društva, koja zahteva saradnju vladinog i nevladinog sektora, svih nadležnih institucija, stručne javnosti i medija koji zajedno moraju da ulože više napora da se nasilju stane na put.

- Nasilje nad ženama nije samo problem države, institucija, zakona, to je društveni problem koji nećemo rešiti ako se svi ne uključimo. Moramo da brinemo više o drugima ako želimo da naša deca imaju sigurniji i zdraviji život - zaključila je Mihajlović.

Mali naložžio dodatno obezbeđenje u centrima za socijalni rad

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali dao je nalog da se hitno sprovedu aktivnosti na uvođenju dodatnih mera obezbeđenja u svim odeljenjima Gradskog centra za socijalni rad u Beogradu.

Kako se navodi u saopštenju grada Beograda, on je to učinio imajući u vidu da su centri za socijalni rad u nadležnosti jedinica lokalnih samouprava.

Mali je izrazio najdublje žaljenje zbog tragičnog događaja koji se juče dogodio ispred Centra za socijalni rad u Rakovici i istakao da su najbitniji bezbednost zaposlenih i građana koji dolaze u odeljenja Centra za socijalni rad.

Gradonačelnik je pohvalio pripadnike Komunalne policije, koji su se odmah našli na licu mesta i sprečili još veću tragediju.

U saopštenju se navodi i da grad Beograd redovno obezbeđuje materijalna sredstva za nesmetano funkcionisanje Gradskog centra za socijalni rad, uključujući i sredstva za fizičko obezbeđenje objekata odeljenja tog centra na svih 17 gradskih opština.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 13.07.2017. 22:00
Kakvi panik tasteri.Pa oni su nestručni i neznalice njima pomoći nema.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online