Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 02.09.2017.
00:44
D. Dekić - Vesti A

Bahatost lokalnih funkcionera prešla svaku meru

Onima koji ga naljute, gradonačelnik Subotice i funkcioner naprednjaka Bogdan Laban "čupa grkljan" i melje ih kao mleveno meso. Pod pritiskom javnosti priznao je da je pretio građaninu Vladimiru Polovini partijskom kolegi, ali demantovao da ga je šamarao. Laban je ovim incidentom podsetio na brojne lokalne kabadahije koji su strah i trepet u malim sredinama Srbije. U rukama oni drže "nož i pogaču", prete, psuju, biju, bahanališu, seksualno napadaju.... a da im niko ne staje na put.

Tanjug
Deli šakom i kapom: Dragan Marković Palma

Suštinske razlike u nastupu lokalnih političara i prvog čoveka u državi, prema rečima čelnika Koalicije za nadzor javnih finansija Dragana Dobrašinovića nema, već samo formalne, jer je, kako kaže, nastup Aleksandra Vučića na državnom nivou donekle ispeglaniji.

- To je taj kod, ista kabadahijska lokalna retorika sa onom koju čujemo sa vrha države, kao što je isti i odnos prema protivnicima i jednako razumevanje svega. Razlika je samo što on nastupa na velikoj sceni, pa mu je nastup malo medijski upakovaniji, dok su lokalci grublji. Ali, suština je ista, što je jasno i iz primera, Vučićevog postrojavanja gradonačelnika Niša u stav mirno i vikanja na njega, koje je očito Vučić uveo u političku modu - ocenio je Dobrašinović za "Vesti", ocenivši da je sve vidljiviji na delu politički obrazac prostakluka i nasilništva.

Solidarni u moći

- Politička elita je narasla na unutrapartijskom siledžijstvu. Ako pogledamo profil ljudi koji su ušli u politiku, sve uočljiviji je prostakluk i najniži porivi bez imalo plemenitosti. Nažalost taj osećaj moći koji im da politika je bez kontrole, jer je sve primetnija prećutna solidarnost vlasti i opozicije - kaže Dobrašinović.

Kolegu Nenada Arsića pretukao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, šutirao ga i udario pikslom. Cvetanović koga zovu "skandal majstor", poznat je i po tome što je pomerao gradski praznik da bi išao u Čikago. Na proslavi njegovog 50. rođendana, 2015, u vatrometu i trubačima uživalo je 400 ljudi, a potrudio se da ima i sopstveni dokumentarac o uspesima na mestu gradonačelnika. Prethodnih dana sebi je dodelio i nagradu za najlepše dvorište u Leskovcu.

Pretnje novinarima

Predsednik opštine Aleksinac Nenad Stanković je prošle godine bez naknade dodelio devet hektara opštinskog zemljišta pored auto-puta jednoj firmi, koja je pre dve godine označena kao ekstraprofiter u trgovini ugljem.
U Vršcu je socijalista Ljubisav Šljivić posle privođenja zbog malverzacija psovao novinara.
- Seti se, ti treba još da živiš u ovom gradu - zapretio je Šljivić.
Novinaru je pretio i niški naprednjak Bratimir Vasiljević kome je 18 puta isključena struja, jer se neovlašćeno priključivao, a dugovi su mu tada dostigli 1,15 miliona dinara.

Vranjsko pravosuđe, kako su mediji javljali pre nekoliko meseci, sumnjiči za pedofiliju lokalnog moćnika iz Trgovišta, odbornika Srbu Cvetanovića. Navodno se i godinama unazad ponaša bahato, ali iako se znalo za njegove napade na žene, niko ga iz straha nije prijavio.

- Kako si ružna, marš odavde, da te ne vidim više - uvreda je Blagoja Spaskovskog, direktora RTB Bor i poverenika SNS-a, na račun jedne od radnica koje su negodovale zbog lepljenja predizbornih plakata SNS-a. Taj incident i osuda javnosti nisu Spasovskom zasmetali u životu i karijeri.

Ko drži novac poreskih obveznika u rukama i odlučuje o njemu, pokazao je i praktično predsednik Skupštine Jagodine Dragan Marković Palma, udeljujući nedavno pred kamerama novčanu pomoć nekim Jagodincima. Pošto je njegova propagandna velikodušnost postala hit na društvenim mrežama, pojavio se i predlog da se Palma odštampa na novčanici u vrednosti 3.000 dinara, koliko je najčešće delio.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online