Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 24.03.2018.
00:11
Đ. Barović - Vesti A

"Zar ja diler, a deca mi gladuju?!"

Otac sedmoro dece, ratni invalid bez oka i nekadašnji veteran sa Košara, Novica Spasić iz Bojnika kod Leskovca tvrdi da je poslednjih godina na meti lokalne policije, a da je sve kulminiralo tvrdnjama da je lokalni diler droge zbog čega mu je pretresena kuća.

N. Đurović
Doživeli šok: Novica Spasić sa decom

- Policija je upala u kuću u sredu oko šest ujutro. Došli su sa sedam ili osam vozila i bukvalno blokirali ulicu. Kada su upali kod nas bilo je stravično. Jadna deca su vrištala jer je za sve njih to bio ogroman šok. Pojavili su se sa rešenjem da se bavim proizvodnjom i prodajom droge, a ja detetu nemam 50 dinara da dam da kupi sendvič u školi. Supruga i ja po dva dana ne jedemo hleba, da bi deca imala - ogorčeno priča Spasić i dodaje:

- Pretres je trajao nekoliko sati i naravno da ništa nisu pronašli, jer se ne drogiram, čak i ne pijem. U potpunosti sam okrenut porodičnom životu. Ništa drugo me ne zanima.

Naopaka logika

Savić kaže da je više godina pokušavao da dobije lekarsko uverenje da može da polaže. Onda, kada je dobio, i kada je položio testove, pojavio se novi problem.
- Rekli su mi da ne mogu da polažem sve dok imam prekršajne prijave. Ne verujem šta mi se dešava - kaže Spasić.

On tvrdi da se nikada u svom životu nije bavio ni proizvodnjom ni prodajom droge, kao i da nikada nije bio osuđivan za bilo koje drugo delo sem saobraćajnog prekršaja.

- Koji sam ja to narko-diler kada žena i ja jedva uspevamo da nahranimo decu. Teško je to sa 19.000 invalidnine. Kada su me to jutro odveli u stanicu da dam izjavu tražio sam da mi odmah uzmu krv i urade sve šta treba kako bi se dokazalo imam li veze sa drogom ili ne. Sve su to odbili, a ja sam se vratio kući u neverici šta mi se to dešava.

Prijave zbog saobraćajne dozvole

Novica Spasić kaže da mu je policija do sada pisala nebrojen broj prekršajnih prijava zbog vožnje bez dozvole, i to čak i u situacijama kada je bilo jasno da hitno vozi decu u bolnicu.
- Jedna prijava mi je pisana kada mi se dete poseklo na kosačicu. Hitno smo seli u kola da bi ga ušili. Zaustavlja policajac, vidi dete sa krvavom rukom i neće da mi dozvoli da ga odvezem na šivenje, već čekamo da mi napiše prijavu. Slično je bilo i kada sam vozio blizance zbog visoke temperature. Jeste, vozio sam bez dozvole, jer niko od komšija i prijatelja nije mogao da mi pomogne - pita Savić.

Spasić kaže da je za poslednjih godinu dana ovo četvrti put da ga povezuju ili s proizvodnjom ili prodajom droge, a da pri tome ne zna koji je tačan razlog tome.

- Zaista ne znam zbog čega mi se sve ovo događa. Bojnik je malo mesto i svi se znamo međusobno. Pošteno sam branio ovu zemlju, za nju sam dao i deo svog tela i nije u redu da mi se ovako vraća. Ne znam čak ni kome da se obratim da se zaustavi to ludilo - kaže na kraju ogorčeno Novica Spasić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online