Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 30.03.2018.
00:10
J. Arsenović - Vesti A

Rijaliti ukaljao i uniformu

Vojni sindikat Srbije podneće krivičnu prijavu protiv N. N. lica, a od javnog tužioca očekuju da preduzme sve istražne mere kako bi se utvrdilo ko je odgovoran što su u opskurnom rijaliti programu Zadruga uniforme i simboli Vojske Srbije izvrnuti ruglu. Takođe pozivaju i Republičku radiodifiznu agenciju (RRA) da preduzmu mere u svojoj nadležnosti kako bi se odmah prestalo sa brukanjem vojske.

A. Čukić
Novica Antić

U danu kada je cela nacija dignuta na noge zbog hapšenja direktora vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića, TV Pink dala je svoj doprinos "ratnim bubnjevima" tako što je učesnicima rijalitija dala u zadatak da se "igraju" vojske i za tu priliku im podelila uniforme sa obeležjima Vojske Srbije. U Vojnom sindikatu su ubeđeni da se radi o originalnim uniformama srpske vojske, te postavljaju pitanje ko ih je prosledio Televiziji Pink, iako već nekoliko godina postoji zabrana njihovog rashodovanja, jer ih nema dovoljno.

- Na televiziji sa nacionalnom frekvencijom bili smo svedoci izvrgavanju ruglu uniforme slavne srpske vojske i njenih simbola. Učesnici ovog nakaradnog performansa na najgori mogući način prikazali su obeležja institucije u koju srpski narod ima najviše poverenja. Vojna policija i nadležni tužilac treba da utvrde kako su te uniforme dospele kod učesnika rijalitija - kaže za "Vesti" predsednik Vojnog sindikata Novica Antić.

Blato na uniformi?

Učesnica rijalitija, pevačica Viktorija, doživela je traumu kada je obukla uniformu, a kako prenose tabloidi, u jednom momentu umalo je nije pocepala u želji da je što pre skine.
- Ko će da puca - nek uči da puca, ko će da ubija - nek ubija. Ovde se vide tragovi blata i krvi, zabole me uvo za ovo - vikala je usplahireno.

On dodaje da su detaljno pregledali snimak i uverili se da je reč o modelu uniformi (M93) sa obeležjima Vojske Srbije, dok su neki učesnici nosili uniforme sa simoblima Vojske Jugoslavije.
Vlasnik TV Pink Željko Mitrović, međutim, za list "Danas" tvrdi da su uniforme sašivene u njegovom Filmskom gradu za potrebe programa.

- Niti nam je vojska dala, niti smo tako nešto tražili. Za potrebe zabavnog programa imamo i "uniforme" policije, vatrogasaca i celog Rimskog carstva. Hoće li nas i zbog toga tužiti? - uzvraća u svom ironičnom maniru Željko Mitrović.

Ali, čak i da je to tačno, Krivični zakonik u čl. 329 kao krivično delo tretira "neovlašćeno nošenje znaka vojnog lica", dok Zakon o Vojsci zabranjuje isticanje i nošenje simbola i obeležja VS na način kojim bi se narušio ugled Srbije, podsećaju u sindikatu.

Na "zakletvu" kod Vulina

Uniforma generala je dodeljena izvesnom Mikiju, čestom učesniku ovih opskurnih TV programa. Čitalac "Vesti" Goran Stojanović primećuje kako je uloga generala dodeljena čoveku koji je izbegao služenje vojske zbog psihičkih problema!
"Nadam se da ćeš im na 'zakletvu' dovesti i Vulina i Vučića, jer ovakva vojska samo na njih liči i njima odgovara!", poručuje Stojanović, koji je u ratu protiv NATO-a nosio, kako kaže, baš ovakvu uniformu kakvu su obukli učesnici rijalitija.

Koliko su ovakve scene razgnevile i javnost svedoče i komentari na Fejsbuk stranici Vojnog sindikata, ali i otvoreno pismo vlasniku Pinka jednog čitaoca "Vesti":

"Veliki vlasniče moćne televizije, pioniru JUL-a i veteranu SNS-a, degradirao si i dekulturizirao sve što je moglo u mojoj DOMOVINI! Sada si se posrao i na Vojsku Republike Srbije!
Uspeo si kao veliki šef da ovu razularenu rulju svojih zadrugara, koji su simbol svega što ne valja, obučeš u vojne uniforme i nametneš neku svoju perverznu i pokvarenu igru. Verujem da si za to dobio dozvolu Vulina i Vučića.

Znaš li ti Željko šta je uniforma srpske vojske?

Obukao si u tu uniformu one koji se hvale time da su oslobođeni vojske. Većinom zbog psihičkih problema. Psihički bolesnici za vojsku podobni su za tvoju zadrugu", poručuje vlasniku "ružičaste" televizije Goran Stojanović iz Berlina.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online