Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 18.06.2018.
05:05
Z. Marjanović - Vesti A

Sveštenik među stativama

Kada se sveštenik Blagoje Gavrilović doselio u Kosjerić kao božji izaslanik na zemlji sa zadatkom da brine o svom stadu i da mu bude na usluzi, za mladim sveštenikom je stigao i glas da je u isto vreme školovan i vrstan fudbalski golman. Naravno, za upravu FK Crnokosa, kluba koji ove godine slavi 97 godina postojanja, dolazak oca Blagoja u Kosjerić bio je poklon sa neba. Poziv rukovodstva Crnokose da brani boje kluba bio je po volji i parohu Blagoju kome se pružila prilika da se bavi onim što voli - do nekog doba dana obavlja svešteničke obaveze, a popodne je među stativama lokalnog fudbalskog kluba ili trenira najmlađe Kosjerićane.

Privatna arhiva
Gavrilović je golmansku karijeru započeo u Slogi iz Kraljeva

- Od oca Petra, sveštenika u penziji, nasledio sam dve ljubavi - prema svešteničkom pozivu i veri i ljubav prema sportu. Još kao dečak sam prošao golmansku školu i sve selekcije Sloge iz Kraljeva, branio sam i za prvi tim i smešila mi se uspešna karijera, pa i angažman u neki od stranih klubova. Međutim, posle završenog Teološkog fakulteta preovladala je ljubav prema svešteničkom pozivu i sada sam paroh crkve u Kosjeriću. To, međutim, ne znači da sam zapostavio fudbal. Naprotiv, kada obavim sve svešteničke obaveze, onda skinem mantiju i oblačim dres FK Crnokosa i treniram, ili sam sa podmladkom ovog tima kojima prenosim svoje golmansko iskustvo - priča sveštenik Blagoje.

U viši rang uz božju pomoć

Navijači su zadovoljni pojačanjem na golu, pa se zato često s tribina čuje bodrenje: "Bravo, pope!" To se, međutim, ne može reći za navijače protivničkih klubova koji misle da FK Crnokosa pobeđuje i zbog pomoći s neba. Na to im navijači iz Kosjerića odgovaraju da i njima niko ne brani da im gol brani sveštenik. Navijači Crnokose se nadaju da će uz pomoć vrsnog golmana Blagoja Gavrilovića, a pomalo i uz božju pomoć, uskoro prevazići ligu Zlatiborskog okruga i zaigrati u Moravičkoj fudbalskoj zoni.

Za kratko vreme sveštenik Blagoje postao je omiljena ličnost i među vernicima i među navijačima FK Crnokosa. A otac Blagoje je, kažu, zaslužio je to svojim ponašanjem kao sveštenik i doprinosom koji daje na fudbalskim utakmica koje su mnogo posećenije otkad je on na golu.

- Svako popodne, ako nemam nekih posebnih svešteničkih obaveza, treniram s ekipom i to mi je pravo zadovoljstvo. Još veće mi su mi zadovoljstvo prvenstvene utakmice. Na stadion dolazim u mantiji, potom se presvlačim i na teren izalazim u kompletnoj sportskoj opremi i dresu sa brojem jedan. Naravno, pred početak meča izgovorim Očenaš, pomolim se Bogu i uspeh je zagarantovan. Dobro, dogodi se da i moje molitve ponekad ne budu uslišene, ali to shvatam tako da mi je s neba stigao glas da je fudbal samo igra u kojoj se pobeđuje i u kojoj se gubi, ali iznad svega igra u kojoj se uživa - u šali objašnjava stasiti golman Blagoje.

 

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online