Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Ponedeljak 02.05.2011.
05:25
Vestionline A

Prodaja ’’Telekoma’’ = poskupljenje telekomunikacija?

Državni sekretar za Digitalnu agendu Jasna Matić izjavila je da će nakon prodaje "Telekoma Srbija" pretplata za fiksni telefon verovatno poskupeti, ali će ona tada podrazumevati paket usluga interneta, fiksne i mobilne telefonije, kao i kablovske televizije.

''Građani će moći da biraju paket telekomunikacionih usluga u skladu sa svojim potrebama'', rekla je Matićeva gostujući u emisiji "Utisak nedelje" na televiziji B92.

Komentarišući nezvanične tvrdnje da će "Telekom Austrija" kupiti 30 odsto akcija domaćeg operatera po ceni od 840 miliona evra, Matićeva je rekla da ne učestvuje u procesu prodaje i da ne može to da zna, ali da joj deluje relativno verovatno.

Stari dobri oprobani recept vlasti da ''lepe'' vesti objavi u vreme praznika: Jasna Matić
 

''Za 51 odsto smo tražili 1,4 milijardu evra, a za 30 odsto kompanije 840 miliona bi bila otprilike odgovarajuća proporcija'', kazala je Matićeva.

Ona je dodala da je ovo dobar trenutak za prodaju srpske kompanije, kao i da bi se prodajom avansom uzeo profit za narednih 15 godina.

''Na početku procesa prodaje je rečeno da će se prodavati 51 odsto vlasništva, što je bilo bitno da bi zainteresovani kupci obezbedili sredstva i finansijsku konstrukciju da bi mogli da počnu da se bave tim procesom'', kazala je Matićeva.

Ona je objasnila i da tvrdnje protivnika prodaje "Telekoma" da će se boriti svim sredstvima protiv tog procesa i da će ga, ukoliko dođu na vlast, poništiti, spuštaju cenu, dodajući da je to jedan od razloga zašto je "Telekom Austrija" ostao jedini ponuđač, jer ima iskustvo u Srbiji i može da proceni koliku težinu ima nečija izjava.

Kada je reč o eventualnom monopoloskom položaju "Telekoma Austrija", koji bi nakon kupovine domaćeg operatera imao u vlasništvu dve mreže mobilne telefonije, Matićeva je navela da ocenu o tome treba da donesu Komijsija za zaštitu konkurencije i Republička agencija za elektronske komunikacije.

Matićeva je navela da je "Telekom Austrija" renomirana kompanija koja već posluje u Srbiji i ponaša se vrlo lojalno na tržištu, što znači da poštuje zakone i korisnike.

Ekonomista i član Centra za slobodno tržište Aleksandar Stevanović je u istoj emisiji istakao da je privatizacija ne samo "Telekoma", nego bilo koje kompanije u državnom vlasništvu, dobra jer se na taj način omogućava korporativno upravljanje, ali i izbacivanje političkih partije iz privrede.

Stevanović je dodao da bi bilo više ponuđača na tenderu da se nije postavila minimalna cena od 1,4 milijarde evra.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 02.05.2011. 05:33
prodaju Telekom na kilo hahaha majku vam nenormalnu...ovoj GUSKI neka neko objasni da kad tender propadne nema cenkanja...ali radi bagra svoj poso ...rastura Srbiju.....sve najgore vam zelim
Ponedeljak 02.05.2011. 12:35
Gringo, I kill people for meney but you are my friend and I'll kill you for nothing.
Ponedeljak 02.05.2011. 13:41
Cela emisija je bila sprdačina i uglavnom se svodila na to kako će se otpustitii partijski kadrovi, ne bi li se narod okrenuo na tu stranu. Ona nesretna Dana Popović je popenila pričom da samo privatizacijom ima da se reši problem. Navela primer Češke i Poljske gde su firme prodavane za 1 evro, pa im krenulo. Pa mogla je da kaže da smo i mi prodavli šećerane na pušlu od tri komada za tri evra. Pa lepo otpustio gazda odmah polovinu, jednu šećeranu čak zatvorio. Ali to NE SME da se priča ili se gubi posao u državnoj službi. Ovde je privatizacija obična pljačka i nema veze sa nacionalnom ekonomijom.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online