Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 05.05.2011.
21:06
A

Građanima uskoro besplatne akcije "Telekoma"

Ministar ekonomije Srbije Nebojša Ćirić ocenio je da će građani besplatne akcije Telekoma Srbije dobiti u naredna dva meseca i da bi trgovina tim akcijama na berzi mogla da počne na leto.

Nebojša Ćirić: U naredna dva meseca besplatne akcije građanima
 

Ćirić je rekao da bi, pošto je tender za Telekom bio neuspešan, prioritet Vlade i rukovodstva te kompanije trebalo da bude podela besplatnih akcija građanima, i sadašnjim i bivšim zaposlenim u Telekomu.

"Mislim da ćemo u naredna dva meseca moći da podelimo besplatne akcije sadašnjim i bivšim zaposlenim u Telekomu i građanima, kojih ima negde oko 4,8 miliona", istakao je Ćirić.

Prema njegovim rečima, Telekom će na taj način imati nove akcionare, građane Srbije, koji će onda sasvim slobodno moći da raspolažu akcijama.

"Uveren sam da će se na berzi intenzivno trgovati akcijama Telekoma i očekujem da će građani biti zadovoljni što će dobiti akcije", rekao je Ćirić.

Ministar je rekao i da je prioritet da se maksimalno ubrza podela besplatnih akcija, dodavši da je taj proces dobrim delom pripremljen, a da su preostale "tehničke stvari" - nominalna vrednost akcije i broj akcija koje će biti podeljene po osobi.

Ćirić kaže da će minimalna cena pojedinačne akcije Telekoma biti vezana za "procenjenu vrednost" te kompanije, korišćenu pri određivanju minimalne vrednosti 51 odsto akcija od 1,4 milijarde evra.

Privatizacioni savetnik procenio je vrednost 100 odsto kapitala Telekoma Srbije na 2,43 milijarde evra.

Oko 4,8 miliona građana Srbije ima pravo da dobije ukupno 15 odsto akcija Telekoma, čija je vrednost prema toj proceni oko 365 miliona evra, a bivši i sadašniji zaposleni trebalo bi da dobiju oko 6,5 odsto akcija.

Vlada Srbije ima 80 odsto akcija Telekoma Srbija, a preostalih 20 odsto ima grčka kompanija OTE, u kojoj Dojče telekom ima oko 30 odsto akcija.

Vlada će iz svog dela akcija Telekoma Srbije podeliti besplatne akcije građanima i zaposlenima u tom preduzeću, tako da će joj ostati oko 58,5 odsto akcija.

Četvrtak 05.05.2011. 23:02
SCENARIO: Daju akcije gradjanima besplatno, onda dodju austrijanci i kupe te iste akcije po JOS boljoj ceni (citaj: NIZOJ i od najnize ponude na tenderu) i posao odradjen! ...bez dizanja prasine onako lepo demokratski iz senke po Jevropskim standardima i kako trziste (MMF) nalaze....LJUDI nemojte biti slepi pored ociju!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online